Telefon-optagelser kan fælde Parkens topfolk

Båndede samtaler mellem tidligere Parken-direktør Jørgen Glistrup og aktiehandlere i henholdsvis FIH og Capinordic Bank kan blive et af anklagemyndighedens helt store trumfkort, hvis bagmandspolitiet vælger at tiltale Parken-toppen for kursmanipulation.

Tidligere direktør Jørgen Glistrup og forhenværende formand Flemming Østergaard er sigtet af Bagmandspolitiet for kursmanipulation med Parkens aktier. Fold sammen
Læs mere
Foto: Carl Redhead
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ifølge Morgenavisen Jyllands-Postens oplysninger har politiet fået overdraget belastende optagelser, der opfattes som diskussioner med aktiehandlere om, hvordan man kan købe op i Parken-aktier for at drive kursen i vejret.

Ifølge flere aktiehandlere var det typisk Parkens daværende direktør Jørgen Glistrup, der selv ringede og bad dem købe aktier. Opkaldene fandt ofte sted kort før lukketid, hvor Jørgen Glistrup gav handlere hos først FIH og siden rigmandsbanken Capinordic meget præcise instrukser om, at de skulle købe aktier samt til hvilken pris. 

Børsretsekspert Jesper Lau Hansen vil ikke forholde sig til den konkrete sag, men siger, at sådanne optagelser er blevet et af de vigtigste bevismidler i markedsmisbrugssager i nyere tid.

»Økonomisk kriminalitet ligner jo økonomisk aktivitet, og det kan godt være svært at bevise den onde vilje, men sagen kan være en helt anden, når man pludselig har en båndet samtale mellem to parter, der tror, de taler i fortrolighed,« siger han.