Teknologiaktierne var i højsædet på Wall Street

Der var bud efter teknologiaktierne i USA torsdag.

Foto: STAN HONDA.
Læs mere
Fold sammen

Onsdag aftens overraskende stærke regnskab fra Facebook sammenholdt med de lige så gode tal fra Apple dagen før, fik investorerne til igen at kaste sig over it-selskaberne efter skuffelserne tidligere på ugen fra Google og Microsoft. Det bredere aktiemarked blev holdt i skak af svage regnskaber fra byggesektoren.

Dow Jones Industrial Average sluttede torsdag med en stigning på 0,1 pct. til 15.567,74, mens det bredere S&P 500-indeks steg 0,3 pct. og lukkede i 1690,25. Mere gang var der i teknologiaktierne i Nasdaq-indekset, og indekset blev sendt op med 0,7 pct. til 3605,19 efter det forrygende regnskab fra Facebook.

Samme tendens gør sig gældende de amerikanske aktie-futures som fredag morgen handles med et plus i Dow Jones på 0,1 pct., mens S&P 500- og Nasdaq-futuren stiger 0,2 pct. i Asien.

Det var først og fremmest Facebook som skulle til eksamen efter koncernens overraskende gode regnskabstal blev offentliggjort sent onsdag aften. Og investorerne var begejstrede for, at det endelig er lykkedes at få hul på reklamemarkedet for smartphones og tablets. Facebook-aktien lukkede med et plus på 29,6 pct. i 34,36 dollar. Dermed er spændet til introduktionsprisen på 38 dollar blevet indsnævret markant.

Kurshoppet i Facebook smittede af på Zynga, der leverer spil til Facebook-app's i smartphonesegmentet. Aktien steg næsten 7 pct. frem mod slutklokken, men da selskabet fremlagde svage forventninger for tredje kvartal efter Wall Streets lukketid, blev aktionærernes skuffelse omsat til et kursfald på 14,6 pct. i eftermarkedet.

Også Amazon skuffede inestorerne efter børsslut. Koncernens tab var større end forudset blandt analytikerne og aktien fald 2,3 pct. i eftermarkedet.

Blandt de øvrige it-selskaber var der et godt regnskaber fra Tripadviser, det steg 16,3 pct.

Fra medicinalbranchen nedjusterede Bristol-Myers Squibb forventningerne til hele regnskabsåret på trods af et regnskab for andet kvartal, der var som ventet blandt analytikerne. Aktien faldt 1,5 pct.

Anderledes positivt var regnskabet fra bilproducenten General Motors. Tallene slog analytikernes forventninger, men en afmatning i Kina gav anledning til et kursfald på 0,2 pct.

Kaffekæden Starbucks overraskede med et godt regnskab efter slutklokken havde bimlet. Bedre indtjening og højere omsætning end ventet blev belønnet med et kursplus på 5,8 pct. i eftermarkedet.

/ritzau/FINANS