Tech-aktier slog de brede indeks

De amerikanske aktiemarkeder lukkede uden entydig tendens mandag.

Læs mere
Fold sammen

De tunge industriaktier i Dow Jones satte sig en anelse, og det bredere S&P 500 indeks lukkede med et mindre minus efter den længste serie af kursstigninger siden 2004. Til gengæld holdt teknologiaktierne i Nasdaq-indekset modet oppe hos investorerne.

Dow Jones Industrial Average og det bredere S&P 500 lukkede med fald på henholdsvis 0,1 procent og 0,2 procent, mens tech-aktierne i Nasdaq-indekst satte punktum for dagen med et plus på 0,2 pct.

Tirsdag morgen ligger futures på de amerikanske aktieindeks med små stigninger på under 0,1 pct. i Tokyo.

Det var skuffelse over et lavere antal igangværende bolighandler, som fik investorerne til at tabe tråden mandag. De igangværende bolighandler faldt overraskende hele 4,3 pct. i december sammenlignet med måneden før. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet et uændret niveau, og da indekset ses som en god indikator for det faktiske hussalg et par måneder frem, gav det anledning til bekymring om, at det vigtige boligmarked måske ikke er helt så godt på vej til et egentligt opsving som hidtil anset.

Tallene fra boligmarkedet overskyggede et ellers ganske godt indeks over varige forbrugsgoder. Her viste ordreindgangen sig noget stærkere end ventet i december med en stigning på 4,6 pct. fra november. Der var ifølge Bloomberg News ventet en vækst på 2,0 pct.

Men trods markedets korrektion, er der fortsat stor tiltro til markedet. Men om det nu går ind i en fase med konsolidering, står her i det uvisse.

- Stemningen har været virkelig "bullish". Så det er lidt af en advarsel om, at vi kunne være i en konsolideringsfase frem for i en ny opadgående trend. Det skal virkelig meget til for at overbevise investorerne om, at de glade dage er tilbage, siger chefhandler Barry James fra James Investment Research i Xenia, Ohio, til Bloomberg News.

Selskabsspecifikt blev fremlagt regnskab fra verdens største producent af entreprenør-maskiner, Caterpillar. Resultatet i fjerde kvartal var et fald i overskuddet på mere end 50 pct. Det var dog kendte engangsnedskrivninger som trak ned, og justeret lå overskuddet i toppen af analytikernes estimater. Caterpillar steg 2 pct.

Efter markedet lukkede mandag offentliggjorde Yahoo et overskud på 283 mio. dollar, eller 32 cent per aktie i fjerde kvartal. Også her blev analytikernes forventninger mødt på alle punkter, og investorerne kvitterede med at sende aktien op med næsten 5 pct. i eftermarkedet.

Goldman Sachs nedjusterede aktierne i AK Steel Holding og papiret droppede 7,4 pct., mens Facebook steg 3 pct. da det kom frem, at optionsmarkedet ser særdeles positivt på aktierne.

Apple lom en smule tilbage efter den seneste tids øretæver. Aktien steg 2,3 pct.

Novo Nordisk fulgte bevægelsen i København tidligere på dagen tæt. Medicinalkoncernens ADR'er faldt 1,4 pct. til 182,02 dollar å Wall Street. Med en dollarkurs tirsdag morgen på 5,5490 kr., svarer det til en slutkurs på 1010,03 kr. Dermed lukkede ADR'erne meget tæt på Novo-aktiens slutkurs i København på 1010 kr.

141 af selskaber i S&P 500 har rapporteret om udviklingen i fjerde kvartal. Heraf har 67 pct. overgået analytikernes estimater og forventninger, viser en opgørelse fra Thomson Reuters. Samlet set ventes fjerde kvartals indtjening at vokse 2,8 pct. i forhold til året før.