TDC starter uge med mystisk stort fald

TDC-aktien falder mandag formiddag markant. Selvom der fragår udbytte af aktien, og der er kommet et par ændrede kursmål, er kurskløene overraskende barske, vurderer Sydbank-analytiker.

Topchef i TDC-koncernen, Carsten Dilling har mistet noget af sin markedsværdi i løbet af den seneste uge. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TDC-aktionærerne fik en sur afslutning på sidste uge. Og denne uge er startet endnu værre.

Efter et aktiefald på over fem procent i forbindelse med regnskabet i fredags, falder aktien mandag formiddag med omkring syv procent, hvilket svarer til cirka 2,8 kroner. Det betyder, at TDC samlet set har fået barberet omkring 12 procent af sin markedsværdi på en uge.

Noget af forklaringen er, at aktien fra mandag handles uden ret til udbytte på én krone per aktie. Derudover har Danske Markets sænket sit kursmål på aktien fra 55 til 49 kroner.

Alligevel virker det som en noget voldsom investor-reaktion, siger Morten Imsgard fra Sydbank.

»Der er flere områder af selskabet, der er udfordret. Men jeg har ikke nogen god forklaring på, hvorfor aktien sætter sig så meget specifikt i dag,« siger teleanalytikeren til Berlingske Business.TDC kom i fredags med et regnskab, der stort set var på linje med forventningerne. På positivsiden talte, at det er lykkes at bremse kundeflugten på det private mobilmarked.

På negativsiden tæller til gengæld blandt andet, at erhvervsafdelingen er kraftigt presset på indtjeningen pga. en verserende priskrig, og at der er store udfordringer i tv-afdelingen YouSee.Og det kan meget vel være efterveerne efter regnskabet, der har sendt aktien på en ny deroute, siger Morten Imsgard.

»Det er nok en eller anden reaktion på regnskabet, der har givet anledning til bekymring over koncernens forretningsområder. Det skulle måske nok være kommet i fredags. Men nu kommer det så i dag,« siger han.