TDC-salgets topadvokater bakker op om børspoliti

TDC-salgets topadvokater på både køber- og sælgerside bakker fuldt op om et totalt opgør med det nuværende børspoliti i Finanstilsynet. Et børstribunal vil, efter udenlandsk forbillede, skabe den klarhed i aktiemarkedet, som mangler i dag.

Foto: Christian Als Fold sammen
Læs mere
Et opgør med hele det nuværende kontrolsystem for aktiehandel under Finanstilsynet, som foreslås af børsretsekspert Jesper Lau Hansen i dagens avis, bakkes op af advokaterne bag Danmarks største virksomhedshandel med TDC. Berlingske Business har den seneste uge afdækket striber af fundamentale problemer i det nuværende system under Finanstilsynet.

Derfor bakker de to eksperter i virksomhedsoverdragelse, der i praksis kæmpede salget af TDC i hus, op om et fundamentalt opgør med det nuværende system og indførelsen af et børstribunal.

TDC-salget blev i store træk kørt hjem af Niels Heering, adm. partner i advokatfirmaet Gorrissen Federspiel Kirkegaard i København, der sad som næstformand i TDC under salget og gennem sin årelange erfaring med store virksomhedshandler som ISS og Navision, stod bag TDC-formand Thorleif Krarup i de langvarige salgsforhandlinger.

Over for ham stod TDC-køberne Nordic Telephone Companys advokat, Søren Meisling, partner i Bech Bruun. Også han er en meget dreven advokat med speciale i køb og salg af virksomheder, og det er de to, der i dag bakker op om et totalt opgør med det nuværende dømmende og udøvende kontrolsystem i aktiehandel under Finanstilsynet.

»Det er en god ide,« siger Søren Meisling.

»Det vigtigste med mange af disse situationer er klarhed, inden der handles. I mange tilfælde kan man gøre A og B, uden at være sikker på, hvad der er det rigtige, og det nuværende system efterlader en i mørke.

Derfor finder jeg, at et tribunal, der kan rådgive og udstikke endegyldige klare rammer på et tidspunkt, hvor processen er i gang, så man kan disponere efter det, vil være en fordel, frem for et system som det vi har nu,« siger Meisling.

Han mener, det ville være fornuftigt både at have praktikere, udøvende advokater, teoretikere, folk fra læreanstalter og universiteter samt naturligvis embedsmænd med. Gerne folk fra Finanstilsynet samt Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

Engelsk forbillede
Niels Heering, adm. partner i advokatfirmaet Gorrissen Federspiel Kirkegaard er også meget positiv over for ideen.

Han er enig i, at et sådan tribunal skal bestå af blandt andet praktikere efter engelsk forbillede, hvor man har et City Panel bestående af bankfolk, advokater og andre med daglig gang i det finansielle miljø, hvor virksomheder handles.

»Det er en meget spændende tanke, som er værd at overveje,« siger Niels Heering.

»Det, vi mangler herhjemme, er et organ, der kan tvinge en byder til at lægge et bud. Det kan man eksempelvis i England,« siger Niels Heering.

»Det er vigtigt, at dette tribunal består af repræsentanter fra fagkundskaben bredt, for der skal nogle praktikere indover.«