TDC-sag tages op i Folketinget

Erhvervsminister Bendt Bendtsen skal forklare, hvorfor børsmyndighederne lod TDC slippe af sted med at holde oplysninger internt, som ganske præcist var fremlagt i udenlandske aviser.

Som beskrevet i dagens udgave af Berlingske Business har Fondsrådet undersøgt forløbet omkring salget af TDC til fem kapitalfonden i november 2005 og konstaterer, at TDC dermed overtrådte flere regler i loven om værdipapirhandel.

Man burde have offentliggjort oplysninger, der lækkede ud i pressen, og da man endelig meldte ud, skete det med utilstrækkelige oplysninger. Sagen får dog ikke følger, fordi TDC på forhånd havde spurgt sig for hos Københavns Fondsbørs.

- Mellem linjerne er der lidt usikkerhed om, hvad der er sket i sagen. Nu vil jeg bede ministeren kommentere sagen og redegøre for hans syn på det, siger socialdemokraten Niels Sindal til Ritzaus Bureau.

- Hvis en fodboldklub glemmer at oplyse, at de sælger en spiller, så får den læst og påskrevet. Så er det da pinligt, at man ikke kan styre en så stor sag som TDC-sagen, siger Niels Sindal.

Jacob Jensen, der er erhvervsordfører for regeringspartiet Venstre, mener på den ene side, at et troværdigt og gennemsigtigt børsmarked er meget vigtigt for investorer og ny kapital til virksomhederne.

- Men man må også sige, at når Fondsbørsen lægger et snit i den konkrete sag, så må en virksomhed kunne lægge sig op ad det, siger Jacob Jensen.

Ritzau/Business.dk