TDC kæmper med nye udfordringer efter afslag til kapitalfond

TDC er presset af nye udfordringer fra flere sider, efter at bestyrelsen tidligere på året afslog et købstilbud fra den amerikanske kapitalfond Apollo.

Foto: Thomas Lekfeldt

TDC er presset af nye udfordringer fra flere sider, efter at bestyrelsen tidligere på året afslog et købstilbud fra den amerikanske kapitalfond Apollo.

Det skriver Børsen.

Det drejer sig om mindst tre nye faktorer, nemlig TV-konkurrence, en mulig mobilkrig og et vaklende forsøg på rebranding, der kan påvirke potentielle køberes syn negativt på TDC. Det fortæller en analytiker til Børsen.

TV-forretningen Boxer er efter sigende blevet sat til salg, og eftersom TDC ikke får lov til at købe den, kan selskabet forvente, at en af TV-konkurrenterne snart vokser med cirka 300.000 tv-kunder.

Derudover er det vanskeligt for TDC at få privatkunder og flytte dem ind under Yousee-varemærket, og TDC har derfor ansat 100 ekstra medarbejdere til at oplyse kunderne om skiftet.

Men den største hovedpine er det nye mobilselskab Tjeep, som tilbyder priser, der kan være en katalysator for en ny mobilpriskrig. Især når Tjeep til november introducerer gratis mobiltelefoni udelukkende finansieret af reklamer.

»Udsigten til en priskrig er det mest alvorlige for en potentiel køber af TDC,« vurderer aktieanalytiker Michael Friis fra Alm. Brand Markets.

Efter TDCs afslag til Apollo tidligere på året har der været rygter om, at den amerikanske kapitalfond vil forsøge med et nyt bud. Det skrev Bloomberg News i september.