TDC gør klar til køb af Dongs fibernet

TDC er tæt på at byde på statsejede Dong Energys fibernet, der dækker store dele af Nordsjælland. Netværket er sat til salg gennem FIH Erhvervsbank.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Her forsøger Dong Energy at få den bedst mulige pris for nettet, efter at koncernen har slået bremsen i og erklæret sin fiberinvestering for overstået. Det skriver dagbladet Børsen.

Dagbladet Børsen erfarer, at TDC er meget interesseret i at købe nettet. Kilder forklarer dog, at det eneste der skal tale imod er, at et køb af nettet er en langsigtet investering, mens TDC's ejere, fem kapitalfonde, har et kortsigtet fokus på at skabe vækst i omsætningen og sikre et lukrativ gensalg af TDC.

Men omvendt vil salget af nettet til en stærk konkurrent kunne svække TDC.

»Der er to helt oplagte argumenter for, at TDC køber Dong Energys fibernet. Dels kan de få adgang til infrastruktur med rabat, dels kan TDC sætte sig på al fastnet-infrastruktur i Østdanmark blandt de mest købedygtige danskere,« siger Poul Ernst Jessen, analytiker i Danske Bank.

TDC's stærkeste udfordrere er Telia Stofa, der kun har marked på Fyn og i Jylland, mens Dong Energy på Sjælland er den største udfordrer på infrastruktur.

»Køber TDC nettet, vil koncernens ejere sænke deres risikoprofil betydeligt i forbindelse med et salg af hele TDC,« siger Poul Ernst Jessen.