TDC bekræfter at schweizisk smertensbarn er solgt

TDC har omsider solgt Sunrise i Schweiz og fortæller samtidig, at den samlede omsætningen og driftsindtjeningen bliver dårligere end tidligere udmeldt. (Opdateret 09.11)

TDC logo Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TDC har efter et langt tilløb solgt datterselskabet Sunrise, der er Schweiz' næststørste mobilselskab, til kapitalfonden CVC Capital Partners. Det meddeler selskabet fredag morgen.
Prisen lyder på 3,3 milliarder schweizer frank eller 18,6 milliarder kr. og handlen forventes gennemført i fjerdekvartal i år, når de schweiziske konkurrencemyndigheder har godkendt den.Ifølge en opgørelse fra Thomson Reuters er der tale om den hidtil største handel i den europæiske telebranche i år.

Nedjustering i kølvand på salg

"Sunrise har gennemgået en positiv udvikling i de seneste år, hvilket afspejler sig i den aftale, vi har underskrevet. Vi har været tilfredse med vort engagement i Sunrise og frasalget er et naturligt skridt ud fra ønsket om at fokusere på TDC som et nordisk telekommunikationsselskab. Jeg er glad for, at vi har fundet en solid fremtidig ejer, der kan sikre, at Sunrise vil fortsætte sin positive udvikling,” siger Henrik Poulsen, koncerndirektør i TDC.

Salget ventes at indbringe TDC en gevinst på 650 millioner kr. efter skat.

Efter frasalget af Sunrise nedjusterer TDC forventningerne til den samlede omsætning og driftsindtjening i forhold til det, selskabet meldte ud i forbindelse med halvårsregnskabet. Det skyldes, at væksten i omsætningen og driftsindtjening i Sunrise har ligget betydeligt over væksten i den nordiske forretning. TDC's forventninger til den nordiske forretning er uændret.

Efter frasaget af Sunrise ventes TDCs omsætningen i år ventes nu at blive på niveau med 2009 mod tidligere forventet 1-3 pct., mens driftsindtjeningen ventes at vokse med 1-2 pct. mod tidlige udmeldte 3-4 pct.

Kapitalfonde på vej ud af TDC

Med salget er vejen banet for, at TDCs ejere, en gruppe bestående af frem kapitalfonde, kan gå videre med deres planer om at afhænde aktierne i det børsnoterede danske telefonselskab.

De fem kapitalfonde, Apax, Blacstone, Kohlberg Kravis Roberts, Permira og Providence Equity Partners, ejer 88 pct. af aktierne i TDC, og har længe ønsket at frasælge Sunrise, der ikke har bidraget tilstrækkeligt positivt til den samlede drift af TDC. Blandt andre France Telecom har været intereseret i selskabet, men de schweiziske konkurrencemyndigheder har sagt nej, da den franske telegigant i forvejen er aktiv i Alpelandet.