TCM Group offentliggør børsprospekt: Venter markedsværdi mellem 900 og 1050 mio. kr.

Køkkenkoncernen TCM Group, der blandt andet ejer Svane Køkkenet, sigter efter en markedsværdi i niveauet 900-1050 mio. kr., når selskabet går på børsen i løbet af november.

Det oplyser selskabet i et børsprospekt mandag morgen.

TCM Group annoncerede planerne om børsnoteringen i slutningen af oktober, og udbuddet omfatter 7 mio. eksisterende aktier. Det svarer til 70 pct. af aktiekapitalen i køkkenproducenten. Aktierne ventes at blive sat til salg i kursintervallet 90-105 kr. per aktie af nominelt 0,1 kr., og TCM Group modtager intet provenu fra børsnoteringen, fremgår det af meddelelsen.

Koncernen har modtaget tilsagn fra flere investeringsselskaber om at købe op til 3,5 mio. aktier i selskabet, hvilket svarer til halvdelen af det samlede udbud. Udbudsperioden løber fra mandag den 13. november til og med den 23. november klokken 16.00. Udbudsperioden kan dog allerede lukkes helt eller delvist fra den 21. november.

Den første handelsdag ventes at være den 24. november, men hvis udbudsperioden lukker tidligere, rykkes noteringsdatoen tilsvarende frem.

Selskabet er i øjeblikket ejet af kapitalfonden IK Investment Partners, der gennemførte købet af TCM Group i marts 2016. Det er kapitalfonden, der sælger ud af sine aktier, og forud for børsnoteringen sidder den på 92,48 pct. af den samlede aktiekapital.

Derudover ejer direktionen og øvrige medarbejdere i TCM Group 7,52 pct. af aktierne, og forud for udbuddet af aktierne har flere medlemmer af direktionen og bestyrelsen meddelt, at de vil købe flere aktier i køkkenkoncernen.

Selskabets administrerende direktør, Ole Lund Andersen, vil købe aktier for 1 mio. kr., økonomidirektør Mogens Elbrønd Pedersen og driftsdirektør Karsten Rydder Pedersen vil begge købe for 250.000 kr., for bestyrelsesformand Sanna Mari Suvanto-Harsaaes vedkommende drejer det sig om aktier for 400.000 kr. Derudover vil bestyrelsesmedlemmerne Anders Skole-Sørensen og Peter Jelkeby købe aktier for henholdsvis 750.000 kr. og 230.000 kr., fremgår det af prospektet.