Tab over hele linjen i Mærsk

Der er nedgang over hele linjen blandt A.P. Møller – Mærsks forretningssegmenter. Containerrederiet Maersk Line er negativ højdespringer i regnskabet.

Læs mere
Fold sammen
Der er ikke meget positivt at hente for A.P. Møller – Mærsk-ledelsen, når de lader øjnene kører ned over de forskellige forretningsaktiviteter i koncernen. Alle områder, uden undtagelse, har præsteret dårligere resultater i årets første seks måneder end i samme periode i fjor.

Værst ser det ikke overraskende ud for Maersk Line, A.P. Møller – Mærsks containerrederi, som sidste år tjente 1,35 mia. kr. i de første seks måneder, et resultat der i år er negativt med 5,4 mia. kr. Rederiet er hårdt presset af den faldende verdenshandel, ligesom antallet af containerskibe fortsætter med at stige, fordi rederierne nu får leveret containerskibe, som de bestilte mens det stadig gik godt med verdenshandelen.

Også de øvrige A.P. Møller – Mærsk-aktiviteter går tilbage under krisen. APM Terminals, der driver havne, har faldende resultat, rederiets tank og offshoreaktiviteter tjener en lille milliard, mod næsten 4 mia. kr. i samme periode i fjor, Maersk Olie og Gas tjente 2,8 mia. kr., mod 6,6 mia. kr. i fjor.

Også koncernens detailaktiviteter, det er Dansk Supermarked, der bl.a. driver Føtex, Bilka og Netto, gik tilbage i årets første måneder. Kunderne var dog fortsat så flittige til at besøge forretningerne, at Dansk Supermarked tjente 832 mio. kr., en tilbagegang på 80 mio. kr. i forhold til i fjor.