Tårnhøje tabsudsigter gav prygl til pengeaktier

Banksektoren i Europa blev banket i bund i tirsdagens aktiehandel på kontinentet, der resulterede i fald til samtlige toneangivende indeks.

FTSE 100-indekset i London faldt med 0,2 pct., DAX i Tyskland faldt med 0,8 pct., mens det spanske IBEX-indeks, der var trykket af den spanske banksyge, faldt med 1,8 pct.

Mandag viste en opgørelse, at andelen af dårlige lån i de spanske banker fortsat er stigende, og det pressede landets banker - og de finansielle selskaber Europa over generelt.

I Stoxx 600-indekset, der samlet dykkede med 0,9 pct., var banksektoren blandt de mest faldende med et dyk på 1,6 pct., og nederst i indekset lyste nogle af de største advarselslamper ud for blandt andre Caixabank, Banco de Sabadell og Banco Popular Español, der faldt med mellem 4,2 og 4,6 pct.

Den spanske bankpest smittede også af på Danmark, hvor de tre C20-banker faldt med mellem 1,5 og 2,8 pct.

Det britiske energiselskab John Wood Group, der blandt andet leverer serviceprodukter til olie- og gasindustrien, faldt med 8 pct. til 831 pence og sluttede sidst i Stoxx 600, efter at selskabets regnskab for andet kvartal viste pres på indtjeningen og indeholdt en nedjustering af forventningerne til hele 2013. Faldet var det største i to år for John Wood Group.

På positivsiden var der stærk fremgang til det tyske ejendomsselskab GSW Immobilien, der har modtaget et købstilbud fra Deutsche Wohnen. Det kunne investorerne, der formentlig ser frem til en pæn præmie, hvis handlen går igennem, godt lide, og aktien steg med 6,3 pct. til 33,45 euro.

Den britiske bookmaker Ladbrokes steg efter en løftet anbefaling fra Deutsche Bank. Den tyske storbank venter en genopretning af Ladbrokes' driftsresultat og stærke pengestrømme og anbefaler nu "køb" af Ladbrokes mod tidligere "hold". Aktien steg med 3,1 pct. til 197,50 pence.