Syv til otte selskaber på vej mod fondsbørsen

Pandora kan være med til at udløse en lavine af børsnoteringer af danske selskaber, vurderer eksperter. Mange andre får blod på tanden, når de ser hvor godt det er gået med Pandora.

Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mindst syv til otte virksomheder står klart til at gå på børsen inden for det næste halve år, vurderer partner i Deloitte, Jacob Therkelsen.

Han siger, at den succesrige børsnotering af smykkevirksomheden Pandora kan sætte gang i en hel lavine af børsnoteringer.

”Der er ingen tvivl om, at mange får mod på at prøve en børsnotering nu, når det er gået så godt med Pandora. Så lur mig, om vi ikke ser syv til otte selskaber, som går på børsen inden for det næste halve år. Der er i det hele taget en del virksomheder herhjemme, som for tiden overvejen enten en børsnotering eller et salg til en strategisk partner,” siger Jacob Therkelsen.

Analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen, siger også, at der er flere børsnoteringer på vej.

”Sommerens succesfulde børsnotering af Christian Hansen kan også være med til bane vejen for nye selskaber,” siger han.

Det er TDC, ISS og Falck, som flere mener, kan blive nogle af de næste, som lader sig børsnotere.

Også industrikoncernen Aalborg Industries er blandt kilder vurderet som en mulig børskandidat. Derudover kan også selskaber som Zealand Pharma, Synphogen, Santaris Pharma blive noteret.De senere år har der været langt mellem de større danske børsnoteringer. I 2005 gik Trygvesta på børsen, og derefter skete der ikke noget indtil den kaotiske børsintroduktion af det pressede luftfartselskab Cimber Sterling i slutningen af 2009.

Siden var ingredienskoncernen Chr. Hansen i foråret igennem en vellykket notering, og nu er det så Pandora, som handles på børsen for første gang i dag.