Sydbank/CEO: Nødt til at vurdere modeller og metodik

Finanstilsynet har været på kontrolbesøg hos Sydbank og vurderet, at banken har været for konservativ i sine hensættelser på udlån. Derfor er banken nu nødt til at se på de modeller og den metodik, den er gået i gang med at bruge, efter det ikke længere er muligt for pengeinstitutterne eksempelvis blot at hensætte 2 pct. på det samlede udlån. I stedet skal hver enkelt engagement vurderes for sig eller inden for en undergruppe.

- Det er klart, at vi skal se på de modeller og metodik, vi har for at vurdere vores engagementer, om de kan blive endnu bedre, så de i endnu højere grad harmonerer med den måde, tilsynsmyndigheden ser på tingene på. Men egentlig ikke for det er en ny måde at foretage nedskrivninger på, og der er vi vel alle i en eller anden søge-læreproces og vi tror da, at vi med det her, er på plads, siger Mogens Asmund, administrerende direktør for Sydbank, til RB-Børsen.

I alt skal banken tilbageføre ca. 250 mio. kr. før skat, som stort set udelukkende vedrører tredje kvartal. Det endelig beløb er dog ikke helt på plads, da banken lige skal ind og beregne det nøjagtigt. Efter årets tre første kvartaler havde Sydbank i alt netto tilbageført nedskrivninger på udlån for 357 mio. kr. Det beløb bliver nu på godt 600 mio. kr. i stedet.

Og som direktøren konstaterer, er det ingen sørgelig sag.

- Det fortæller bare, at vores engagementsbillede ser endnu bedre ud i Finanstilsynets øjne, end vi selv havde vurderet, bemærker Mogens Asmund.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )