Sydbank: Udfordringer lurer bag flotte amerikanske regnskaber

Den amerikanske regnskabssæson nærmer sig sin afslutning. Umiddelbart har de amerikanske selskaber klaret sig godt i andet kvartal. Men bag de flotte tal lurer der udfordringer for mange af dem.

Foto: STAN HONDA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det mener Bjørn Ernst Johannes Schwarz, aktieanalysechef i Sydbank.

Størstedelen af de amerikanske selskaber på S&P 500-indekset har offentliggjort regnskaber. Og flere end tre ud af fire af dem har klaret sig bedre end ventet. Ifølge Sydbank er virksomhederne fortsat relativt lønsomme og kendetegnet af en høj udlodningsevne. Og umiddelbart kan det da også lyde tillokkende for investorer.

- Men bag facaden gemmer der sig en lidt anden historie, som vidner om udfordringerne for mange virksomheder og forklaringen på, hvorfor S&P 500 indekset siden årsskiftet næsten ikke har rørt på sig, skriver Bjørn Ernst Johannes Schwarz i en kommentar.

Ifølge analytikeren er lønsomheden under pres, bundlinjen står i stampe, og værdiansættelsen er blevet endnu dyrere det seneste år.

- Flere vækstimpulser er påkrævet, for at de amerikanske aktier kan begynde at vise en bedre kursudvikling. Modsat synes den høje udlodningsevne at holde en hånd under S&P 500-indekset, såfremt renterne forbliver lave og væksten moderat, skriver Bjørn Ernst Johannes Schwarz.

Det bliver af mange markedsaktører forventet, at den amerikanske centralbank i september vil hæve renten fra sit nuværende rekordlave niveau på mellem 0 og 0,25. Men den timing finder Sydbank-analytikeren ikke optimal i forhold til den aktuelle indtjeningssituation hos de amerikanske virksomheder. Han frygter, at en renteforhøjelse kan udløse kortvarig turbulens.

- Vi fastholder vores tidligere forventninger om, at potentialet i S&P 500-indekset i lokal valuta er begrænset i år, og at europæiske aktier er mere attraktive at investere i, slår Bjørn Ernst Johannes Schwarz fast.