Sydbank: Tankers-salg fin løsning - men prisen er ikke høj

Så mange oplagte købere til A.P. Møller-Mærsks tankskibsaktiviteter i Maersk Tankers var der heller ikke, og derfor er det som udgangspunkt en fin løsning, at rederiet nu overtages af A.P. Møller Holding, der samtidig er hovedaktionær i det børsnoterede selskab.

Så mange oplagte købere til A.P. Møller-Mærsks tankskibsaktiviteter i Maersk Tankers var der heller ikke, og derfor er det som udgangspunkt en fin løsning, at rederiet nu overtages af A.P. Møller Holding, der samtidig er hovedaktionær i det børsnoterede selskab.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det mener aktieanalytiker i Sydbank Morten Imsgard.

»Det kommer ikke bag på mig, og det har været en af de løsninger, der har været snakket om længe: at familien i holdingselskabet skulle være interesseret i fuldt ejerskab af Maersk Tankers. Og for A.P. Møller-Gruppen og for de øvrige aktionærer er det jo en fin nok løsning, at der har stået en køber på sidelinjen,« vurderer han.

»Det har været et af de aktiver, som er svære at sælge, og så kan man jo glæde sig over, at der har været et holdingselskab med en Mærsk-familie, der har været interesseret i at overtage,« fortsætter han.

PRIS TIL DEN LAVE SIDE

Men prisen, 1171 mio. dollar eller små 7,3 mia. kr., er måske lidt lavere end ventet.

»Den er ikke specielt høj, i forhold til hvad jeg måske havde regnet med. Men den afspejler jo, at man kan realisere det nu. Og kan man sælge det nu og her, så kan man måske leve med værdien hos de øvrige aktionærer.«

»Men hvis man kun kikker pris, så har man måske ikke fået alt det ud af Maersk Tankers, man kunne få,« mener Morten Imsgard.

Salget af Maersk Tankers følger efter salget af Maersk Oil til franske Total for 47 mia. kr. i august Tilbage på salgshylden er stadig divisionerne Maersk Drilling og Maersk Supply Services.

Morten Imsgard antager, at der i aktionærkredsen er meget fokus på at fortsætte processen med at få strømlinet selskabet og få solgt energiaktiviteterne.

»Og skal man det, så kan man nok ikke nødvendigvis få skyhøje priser for de aktiver,« påpeger analytikeren.

HISTORISKE BÅND

Og det er heller ikke en selvfølgelighed, at holdingselskabet står klar med et tilbud på de resterende energiaktiviteter.

»Det er knap så oplagt. Jeg tror, at der er noget historik i det, nogle historiske bånd fra familien til tankselskabet, som gør, at de måske har svært ved at slippe det,« lyder det fra Morten Imsgard.

Provenuet ved salget vil blive anvendt til at reducere gælden i den børsnoterede koncern, og dermed ikke til udbytte til aktionærerne, som tilfældet var ved salget af Maersk Oil. Og det er fint nok, mener Morten Imsgard.

»Det bliver jo det samme i sidste ende for aktionærerne, og der er et element i, at hver gang du tager et indtjeningsben ud af gruppen, så skal du også reducere gæld for at passe på din kreditvurdering,« påpeger han.

/ritzau/FINANS