Sydbank: Stærkt Vestas-regnskab peger mod opjustering senere på året

Hvis nogle af investorerne endelig skal findes et lille hår i den regnskabssuppe, som Vestas har præsenteret fredag morgen, så kan det være fastholdelsen af forventningerne til de økonomiske resultater for helåret.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: JENS BUTTNER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sådan lyder det fra Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef hos Sydbank, efter vindmølleproducentens regnskab for årets første tre måneder, hvor Vestas blandt andet fastholder forventningen til 2017 om en omsætning på mellem 9,25 mia. euro og 10,25 mia. euro og en EBIT-margin på 12-14 pct. før særlige poster.

Fastholdelsen sker på trods af en række resultater, der i det store og hele endte højere end markedets forventninger ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates.

»Vestas fastholder forventningerne, og det kan måske skuffe nogle investorer. Aktien er kørt lidt højt op i forhold til, hvad vi har set de seneste ti år på aktiekursen. Så der kan godt sidde nogle investorer, der havde håbet på mere« siger Jacob Pedersen.

Han fremhæver, at udviklingen i første kvartal var noget bedre end ventet blandt analytikerne i markedet og deriblandt ham selv.

Eksempelvis nævner Jacob Pedersen, at omsætningen er stærk, og at bruttomarginalen er væsentlig bedre end det, han selv havde regnet med.

»I min bog er det et meget stærkt regnskab, der er med til at indikere, at Vestas' nuværende prognose ikke kommer til at stå året ud,« lyder det fra Sydbanks aktieanalysechef.

I løbet af indeværende år er Vestas-aktien steget 28,8 pct. til torsdagens slutkurs på 591 kr.