Sydbank: Stærkt regnskab fra Chr. Hansen - venter kursstigning

Investorerne har flere ting at skulle forholde sig til i forhold til Chr. Hansen, som onsdag aften annoncerede et opkøb i USA, og torsdag morgen kom med et stærkt regnskab for første kvartal.

Investorerne har flere ting at skulle forholde sig til i forhold til Chr. Hansen, som onsdag aften annoncerede et opkøb i USA, og torsdag morgen kom med et stærkt regnskab for første kvartal. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hos Sydbank venter senioranalytiker Morten Imsgard, at investorerne som følge de opløftende regnskabstal vil reagere positivt på nyhederne, selv om opkøbet for 1,3 mia. kr. betyder, at selskabet sløjfer udbyttet for 2015/16 og heller ikke regner med at gennemfører aktietilbagekøb.

- Det er et godt regnskab, det må man bare sige. Overordnet set er det rigtigt godt med en stærk organisk vækst. Jeg havde på forhånd ventet, at de ville få et rigtigt godt første kvartal drevet at et rimeligt tilgivende sammenligningsgrundlag fra første kvartal sidste år, men de overgår klart mine forventninger, siger Morten Imsgard til Ritzau Finans.

Han er specielt imponeret over udviklingen i divisionen Cultures & Enzymes, som imponerer med en organisk vækst i første kvartal på 14 pct. Det er også baggrunden for, at selskabet opjusterer forventningerne til den organiske vækst for hele 2015/16 til 9-11 pct. fra tidligere ventet 8-10 pct.

Det venter analytikeren vil give anledning til en positiv kursudvikling i aktien fra åbningen torsdag.

- Den kommer til at stige lidt i dag, det føler jeg mig overbevist om. Det er et regnskab af den her type, som Chr. Hansen lige præcis skal levere med den høje prissætning, det har på børsen - altså overraskende stærk vækst. Det er det, som investorerne vil se for at blive ved med at prissætte Chr. Hansen som et af de absolut dyreste selskaber på børsen, siger Morten Imsgard.

Spørgsmålet er imidlertid, hvorvidt onsdagens milliardopkøb i USA kan forstyrre billedet og få kortsigtede investorer til at trække sig ud af aktien.

- For dem, der jagter maksimal kortsigtet vækst, er det selvfølgelig forstyrrende med sådan et opkøb her. Men jeg tror ikke, at der er mange, der vil argumentere imod, at det skulle være det strategisk rigtige at gøre. Men det gør jo, at der på den korte bane forsvinder lidt afkast til investorerne, hvilket kan lægge en kortsigtet dæmper på aktien. Men summen af det her må være, at aktien skal lidt op i dag, vurderer analytikeren.