Sydbank: Renteløft på vej, men ingen grund til panik

Renten bliver snart hævet igen i USA. Det slog direktøren for den amerikanske centralbank, Janet Yellen, fast fredag, fremhæver cheføkonom i Sydbank Jacob Graven.

Foto: Kevin Lamarque. Renten bliver snart hævet igen i USA. Det slog direktøren for den amerikanske centralbank, Janet Yellen, fast fredag
Læs mere
Fold sammen

Men der er ingen grund til panik i Danmark.

»Selv om renten ser ud til at være på vej op i USA, er der ingen grund til panik hos danske låntagere. Alt tyder på, at Danmarks Nationalbank holder renten i ro i lang tid endnu - sandsynligvis flere år,« vurderer han.

Han fremhæver også, at Yellen ikke kom ikke med noget klart signal om, at renten bliver løftet allerede på næste rentemøde i september. Som hidtil indikerer centralbankchefen, at renten kun bliver hævet i et roligt tempo.

Sydbank venter, at Federal Reserve (Fed) ikke hæver renten før efter præsidentvalget i november.

»Præsidentvalget kan få afgørende betydning for udsigterne for amerikansk økonomi. Det giver Fed god grund til at se tiden an og vente med at ændre renten til efter valget. Vi vurderer derfor, at Yellen og co. hæver renten i december, præcis et år efter Fed hævede renten første gang efter at have holdt den tæt på nul i syv år i træk,« skriver han i en kommentar.

Yellens bemærkninger pressede i første omgang obligationsrenterne lidt op og styrkede dollaren en smule, men samlet set var investorernes reaktion på Yellens meldinger ifølge Jacob Graven behersket.