Sydbank-regnskab med ny strategi koster 1,6 mia. på aktiekursen

Investorerne tog ikke særligt i pænt mod tirsdagens regnskab fra Sydbank, hvor både selve tallene og bankens nye strategiplan skuffede aktieanalytikerne, der havde forventet mere i godteposen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sydbank-aktien faldt med hele 9 pct. til 221 kr., og det betød samtidig, at markedsværdien af Aabenraa-banken faldt med 1,6 mia. kr. til 16,4 mia. kr.

Sydbanks strategi de næste tre år går blandt andet på at mindske omkostningerne med 50 mio. kr. om året, mens basisindtjeningen samtidig skal øges med et tilsvarende beløb hvert år.

Jyske Bank kalder planen for realistisk og ambitiøs, men alligevel er der en vis form skuffelse, da der var ventet mere.

- Selv om der er tale om minimumtal, er det skuffende. Indtjeningen skal stige med 50 mio. kr. årligt, men konsensus på det område ligger på over det dobbelte, siger senioranalytiker Thomas Eskildsen fra Jyske Bank til Ritzau Finans.

 

Kigger man på selve regnskabet for tredje kvartal, var der heller ikke de store positive overraskelser. Banken nedjusterede forventningerne til basisindtjeningen for 2015 og venter nu en flad udvikling i forhold til sidste år. Tidligere ventede Sydbank en svag stigning i indtjeningen.

Særligt tre punkter skuffer, hvis man spørger Thomas Eskildsen.

- Gebyrindtægterne skuffer, og det gør beholdningsresultatet og handelsindtjeningen også. Det er et udtryk for svage finansielle markeder med lav aktivitet. Det har været svært at dække sig ind på den front i tredje kvartal, siger Thomas Eskildsen.

- Gebyrindtægterne er formentlig ramt af nogle af de samme ting, som de andre banker også har mærket. Nemlig lavere aktivitet på realkreditlån og investerings- og opsparingsprodukter, siger han.

Det store kursfald for Sydbank-aktien betød samtidig, at aktien tirsdag var den dårligst præsterende aktie blandt samtlige selskaber på fondsbørsen i København.