Sydbank om Chr. Hansen: Aktien lidt ned grundet tårnhøje forventninger

Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kan blive en dag, hvor aktien i Chr. Hansen mister lidt af det skær af rekord, som den ellers ligger i inden åbning. Det vurderer senioranalytiker i Sydbank, Morten Imsgard, efter at koncernen er kommet med regnskab for andet kvartal torsdag morgen.

- Der har været tårnhøje forventninger til Chr. Hansen. Og de rammer inden for målskiven med deres resultatet for kvartalet i forhold til det, der var forventet. At aktien så nok kommer til at klare sig dårligere end markedet skyldes, at der ikke er den wauw-effekt, som de formåede at komme med i første kvartal, siger Morten Imsgard inden børsåbning til Ritzau Finans.

Chr. Hansen fik i andet kvartal af det skæve regnskabsår 2016/17 en omsætning på 259,4 mio. euro, og overskuddet af primær drift (EBIT) før særlige poster lød på 70,1 mio. euro. Til sammenligning havde aktieanalytikerne set frem til en omsætning på 259,2 mio. euro og et EBIT-overskud før særlige poster på 73,8 mio. euro, viser estimater fra Ritzau Estimates.

- Ser man på den største division med kultur og enzymer, så er indtjeningen ikke helt så stærk i andet kvartal, som jeg havde håbet på. Men nærlæser man regnskabet, så kan man se, at det er belastet af en masse engangsposter, så det er knap så bekymrende, siger senioranalytikeren.

Han påpeger, at Chr. Hansen så at sige selv har skabt sine problemer med at kunne producere nok til markedet, da salget har overrasket.

- Man er i gang med at starte ny produktion i Avedøre. Men inden den for alvor kommer i gang i 2018, vil der være kapacitetsproblemer. Man kan sige, at succesen har overrasket, siger Morten Imsgard.

En aktie i Chr. Hansen landede onsdag i rekordkursen 454 kr.