Sydbank: Ja, årets aktiefest kan fortsætte

Fondsbørsens ledende C20 Cap-indeks er steget med 28 procent i løbet af årets syv første måneder. Men der er plads til yderligere stigninger, spår Sydbank.

Foto: ERIK REFNER.
Læs mere
Fold sammen

Havde man for tre år siden sat en tusse i et værdipapir, der afspejlede sammensætningen i C20 Cap-indekset, havde man i dag tjent en ekstra tusse.

Fondsbørsen ledende indeks er i perioden steget med godt 100 procent og 2015 har udsigt til at blive endnu et rekordår. Efter syv måneder er C20 Cap steget med 28 procent. Og det kommer sandsynligvis endnu højere op inden årets udgang. Det konkluderer Sydbank i en ny analyse, der kommer ud mandag.

»Vi ser således et potentiale for de kommende 12 måneder for C20 Cap indekset til niveauet 1.050-1.150, men det bliver ikke uden bump på vejen. Frem mod nytår ser vi et potentiale i C20 Cap indekset på op mod 5-8 procent fra det nuværende niveau,« skriver Sydbanks aktieanalysechef Bjørn Schwarz i en mail til Berlingske Business.

Overfor TV2 Finans konkluderer Danske Banks chefstrateg Frank Øland Hansen fredag, at danske aktier efterhånden er begyndt at se dyre ud sammenlignet med både europæiske og amerikanske konkurrenter. Og anbefalingen fra landets største bank er derfor at reducere beholdningen af danske aktier og købe ind udenfor landets grænser i stedet.

Hos Sydbank er Bjørn Schwarz enig i, at de selskaberne på fondsbørsen efterhånden er kommet højt op i værdi. Det afspejler, at de  danske virksomheder er i god form og leverer høj indtjening og udbytte, vurderer aktieanalysechefen.

»Vi vurderer dog, at især cyklisk forbrug, finans, industri og delvist også sundhed med en stærkere indtjeningsudvikling vil bidrage til at løfte de danske aktier mod nye rekorder i løbet af de kommende 12 måneder,« skriver han.

Bjørn Schwarz argumenterer for, at en generel fremgang i dansk økonomi og på nærmarkederne, den lave rente og de billige råvarer kan være med til at løfte indtjeningen og dermed aktiekurserne.

»Flere virksomheder ser ud til at kunne høste nye rekordresultater i år, og investorerne kan allerede begynde at glæde sig til nye udlodningsrekorder i foråret 2016,« skriver han.

Der er dog risiko for, at det går den anden vej, hvis uroen omkring geopolitiske brændpunkter som Ukraine og Mellemøsten blusser op eller hvis forhandlingerne omkring Grækenland går skævt vil det »fra tid til anden give bump på vejen for aktierne.

»Øges usikkerheden på de finansielle markeder og medfører det fornyet uro kan det ramme aktierne hårdt. Aktier er det mest likvide aktiv, som vil stå for skud i investorernes forsøg på at skaffe sig likviditet i en sådan situation,«skriver Bjørn Schwarz.