Sydbank: Hurtig rentestigning lagt i graven

Der vil ikke blive pillet ved renten foreløbigt, fastslår cheføkonom i Sydbank, Jacob Graven, på baggrund af anonyme kilder fra Den Europæiske Centralbank.

Bare rolig - renten bliver der ikke pillet ved i lang tid. Det er ifølge cheføkonom Jacob Graven fra Sydbank, hvad topfolk fra Den Europæiske Centralbank (ECB) gerne vil have kommunikeret ud i markederne onsdag, hvor anonyme kilder fra centralbanken har talt med Reuters.

Kilderne fortæller, at ECB's budskaber ved rentemødet 9. marts blev overfortolket. Små justeringer i formuleringerne fra Mario Draghi og de andre ECB-rådsmedlemmer blev tolket som, at ECB kunne være på vej med en rentestigning tidligere end ventet - potentielt i starten af 2018. Men det er helt forkert, siger kilderne til Reuters.

»Nervøsiteten bredte sig for alvor, da den østrigske ECB-direktør, Ewald Nowotny, nogle dage efter rentemødet sagde, at ECB måske vil hæve renten, før ECB's opkøb af obligationer for nye penge er afsluttet. Det pressede obligationsrenterne op og styrkede euroen,« beretter Jacob Graven i en kommentar.

»De udtalelser lægger de anonyme kilder nu afstand til. Vi er med de seneste meldinger fra ECB blevet bekræftet i, at ECB holder renten uændret året ud,« uddyber cheføkonomen.

Artiklen fra Reuters har onsdag eftermiddag svækket euro over for dollar. Der går ved 15.15-tiden knap 1,0755 dollar på en euro mod 1,0785 dollar inden offentliggørelsen.

På obligationsmarkedet har nyheden også sendt renterne nedad. Den tyske tiårige rente falder til 0,35 pct. mod 0,37 pct. før artiklen, og den danske tager et tilsvarende dyk til 0,62 pct.

Den tyske tiårige rente er dermed ved at være tilbage til niveauet fra før ECB-mødet, efter at den ellers var oppe at vende i 0,48 pct. i dagene efter.