Sydbank: En industriel Nets-køber vil være sundere for kursen

Prisen på Nets bør umiddelbart kunne lande højere, hvis det ender med at blive en industriel køber og ikke den amerikanske kapitalfond Hellman & Friedman, som løber med virksomheden.

Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det vurderer analytiker i Sydbank Mikkel Emil Jensen, efter at Financial Times fredag kan fortælle, at Nets' bestyrelse inden længe ventes at træffe beslutning om, hvorvidt der skal indgås eksklusive forhandlinger med henblik på et muligt salg af virksomheden.

Avisen oplyser desuden på baggrund af anonyme kilder, at netop Hellman & Friedman stadig er favorit til at løbe med Nets til en pris på mere end 5 mia. dollar, eller 31,3 mia. kr.

»Det vil som jeg ser det helt klart være sundere for kursen, hvis der kom en industriel spiller ind og bød på dem,« siger Mikkel Emil Jensen til Ritzau Finans.

Han peger på, at Nets jo netop kommer fra et ejerskab under kapitalfondene Advent International og Bain Capital, som hjulpet af ATP købte Nets i 2014 og børsnoterede selskabet med en stor milliardgevinst i september sidste år.

»Så Nets som en nordisk spiller er et bolsje, der allerede er suttet tyndt af Bain og Advent, og derfor har jeg svært ved at se, at det kan være favorabelt for en anden kapitalfond at gøre præcis det samme,« siger Mikkel Emil Jensen og uddyber:

»Var det derimod en industriel spiller som Worldline, ville de formentlig kunne betale en højere pris for at komme ind på et attraktivt marked som Norden.«

En mulighed for Hellman & Friedman kan dog ifølge Mikkel Emil Jensen være at gøre Nets til en europæisk spiller.

Ifølge Financial Times har Nets bestyrelse holdt møder de seneste dage for at finde en vinder i en auktionsproces, der har udløst interesse fra både kapitalfonde og branchefæller.

Ifølge kilderne har Hellman & Friedman lagt sig i spidsen i forbindelse med auktionsprocessen, men intet er givet endnu.

Nets bekræftede i starten af juli, at selskabet er blevet kontaktet, og at det overvejede sine muligheder.

Nets-aktien sluttede torsdag i 154,50 kr., hvilket giver selskabet en samlet markedsværdi på 31 mia. kr., eller tæt op af den minimumspris, Financial Times nævner, at en handel kan indbringe.

/ritzau/FINANS