Sydbank: Bankaktier kan få mild medvind efter rentemøde

De danske bankaktier kan torsdag få mild medvind på aktiemarkedet, efter at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, ved onsdagens rentemøde fastholdt forventningen om at hæve renten yderligere én gang i år.

Det vurderer Mikkel Emil Jensen, aktieanalytiker ved Sydbank, over for Ritzau Finans.

- Det kan give lidt medvind til bankaktierne, men ikke nogen voldsom reaktion.

- Resultatet var som ventet og kommer ikke som den helt store overraskelse. Det, der kom som en overraskelse, og som måske kan give en smule medvind til bankaktierne i dag, er, at Federal Reserve var lidt mere aggressiv om en kommende rentestigning, siger Mikkel Emil Jensen.

Ifølge estimater fra Bloomberg News er sandsynligheden for en renteforhøjelse inden årets udløb steget til 63 pct. fra 53 pct.

- Det er ikke, fordi rentestigninger i USA har direkte indflydelse på banker herhjemme, men som regel plejer USA at være dem, som svinger taktstokken, og det skal jo gerne ende ud i, at vi på et tidspunkt får rentestigninger herhjemme, siger Mikkel Emil Jensen.

Mødet i Federal Reserve bød på en fastholdelse af renten og en stramning af pengepolitikken via en begyndende reduktion af bankens beholdning af obligationer, hvilket var ventet af flere analytikere.

De to sidste rentemøder i Federal Reserve i 2017 afholdes 1. november og 13. december.

/ritzau/FINANS