Godmorgen,
Og velkommen til en finansdag, hvor humøret generelt er højt, med stigende aktier i Asien og positive futures i både Europa og USA.
Eneste undtagelse fra plusserne er de japanske markeder, hvor størstedelen af aktierne bliver handlet ex-dividende, som betyder, at man som køber ikke er berettiget til at indkassere det seneste udbytte. Det hiver normalt kurserne ned, uden at der er andre negative nyheder til at skræmme investorerne.
Den optimistiske stemning i resten af verden onsdag morgen kommer ovenpå en tirsdag, hvor europæiske og amerikanske aktier steg fordi frygten for en recession i USA gled i baggrunden. Renten på 10-årige amerikanske statsobligationer kravlede op ad og hjalp til at dæmpe recessions-angsten, selvom der ikke var nogen nøgletal til at fortælle samme historie. Faldende renter i USA var drivkraften bag den bratte nedtur fredag og mandag, fordi det signalerer, at obligationsmarkedet frygter lavere vækst, hvilket også i teorien er dårligt for aktier.
3 ting du skal vide inden markedet åbner:
-
Swedbank står formentligt overfor en ordentlig lussing på børsen, efter bankens hvidvaskskandale er eksploderet. En undersøgelse viser, at 135 mistænkelige milliarder euro blev ført gennem Swedbank, langt over de 95 milliarder, man tidligere var bekendt med. Det betyder, at Swedbanks hvidvaskproblemer nu begynder at ligne Danske Banks i proportioner.
»Især udenlandske investorer har »nul tolerance« og reagerer prompte hvis risikobarometeret går op. De har set, hvad der sker i Danske Bank, hvor risikopræmien bliver ved med at udvikle sig og »ekspandere,« og de tager ingen chancer,« skriver Per Hansen, investeringsøkonom hos Nordnet, i en kommentar. - Det britiske parlament skal stemme om en række vejledende Brexit forslag i løbet af dagen. Ingen af dem er juridisk bindende, men kan hjælpe med at vejre stemningen i parlamentet og give en indikation af, om politikerne foretrækker en blødere Brexit, end hvad Theresa May lige nu tilbyder. Samtidig er en række hardcore Brexiteers begyndt at støtte Mays aftale i frygt for, at en afvisning helt vil aflyse Brexit. Pundet handler onsdag morgen i 8,74 kroner.
- Stephen Moore, der er Donald Trumps foretrukne til at tage den tomme plads i den amerikanske centralbank, sagde i et interview med New York Times, at Fed burde sænke renten med 50 basispoint med det samme. Udmeldingen er i strid med den seneste prognose fra centralbanken, der ved sit møde i sidste uge sagde, at den forventer at holde renten i ro i 2019, men så hæve den igen i 2020. Trump elsker at se aktiemarkedet stige, og lave renter er som udgangspunkt godt for aktier. Finansmarkederne har allerede priset rentesænkninger ind i 2019, og tror derfor ikke på prognosen fra Fed.
Det kan rykke markedet i dag
- Kl. 9. ECB-præsident Mario Draghi holder tale til en konference i Frankfurt
- Kl. 13:30. USA: Handelsbalance data for januar
- Kl. 15:00. USA: Betalingsbalancen for fjerde kvartal
Virksomheder i fokus
- FLSmidth, Grønlandsbanken, og SimCorp holder generalforsamling
- Chr. Hansen Holding - Norske DNB har sænket sin anbefaling til »sælg« fra »hold«
- Vestas Wind Systems har landet en aftale om levering af 119 MW til et projekt i New Zealand
Markederne lige nu - kl. 8:25
Asien
Hong Kongs Hang Seng: +0,7 pct.
Kinas Shanghai Composite: +0,9 pct.
Japans Nikkei 225: -0,2 pct.
Sydkoreas Kospi: -0,2 pct.
Europe (futures)
Euro Stoxx 50: +0,3 pct.
Tysklands DAX 30: +0,3 pct.
Storbritanniens FTSE 100: +0,2 pct.
USA (futures)
S&P 500: +0,3 pct.
Nasdaq: +0,3 pct.
Dow Jones Industrial Average: +0,2 pct.