Svulmende LEGO-pengetank vokser med over 9 milliarder

Kirkbi-koncernen, der ejes af Lego-familien, har tjent rigtig mange penge i 2014. Den høje indtjening skyldes især stærk vækst i Lego-koncernen. Overskuddet for 2014 lyder på 9,1 milliarder kr.

Lego-familiens pengetank Kirkbi, der ejer 75 pct. af Lego-koncernen, fremlagde onsdag et rekordregnskab. Fold sammen
Læs mere
Foto: DANIEL KARMANN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lego-pengetanken Kirkbi bare vokser og vokser. Kirkbi-koncernens regnskab for 2014 viser, at selskabet har løftet sit overskud til 9,1 milliarder kr. i 2014 mod 7,6 milliarder i 2013. Det er især den 75 pct. store ejerandel af Lego, der skæpper godt i kassen.

Lego-topchef, Jørgen Vig Knudstorp, kunne for en måneds tid siden fejre et gyldent regnskab med dans og sang, da Lego landede et driftsresultat på 9,6 milliarder kr. hvilket var 16 pct. bedre end året før.

»Det er et særdeles tilfredsstillende resultat, som først og fremmest skyldes fortsat vækst og endnu et rekordoverskud i LEGO Koncernen. Merlin Entertainments plc fortsatte den flotte udvikling i det første hele regnskabsår efter børsnoteringen i november 2013. Herudover har afkastet fra vores investeringsaktiviteter været stærkt i 2014, især drevet af afkast af børsnoterede aktier, private equity investeringer samt ejendomme, siger administrerende direktør i Kirkbi, Søren Thorup Sørensen i en kommentar til regnskabet.

Kirkbi ejes 100 procent af Lego-ejer Kjeld Kirk Kristiansen og hans tre børn.