Svensk telegigant får sænket kreditvurderingen af Moody's

Den svenske telenetværkskæmpe Ericsson, som for nylig annoncerede en stor spareplan, har fået sænket sin kreditvurdering til "Baa2" fra tidligere "Baa1" af kreditvurderingsinstituttet Moody's.

I starten af oktober annoncerede den svenske telegigant en stor spareplan, der blandt andet kommer til at betyde, at 3000 medarbejdere mister deres job i Sverige. Fold sammen
Læs mere
Foto: TT News Agency
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver det svenske medie SvD Näringsliv, der henviser til en pressemeddelelse fra Moody's. Heri skal det fremgå, at selskabets kreditvurdering er under fortsat evaluering og kan komme til at blive sænket yderligere.

»Nedjusteringen til "Baa2" afspejler det fortsatte og accelererende fald i Ericssons salg og indtjening, hvilket blev bekræftet med selskabets foreløbige resultater for tredje kvartal, og som, vi tror, vil fortsætte ind i 2017«, skriver Moody's ifølge SvD Näringsliv.

I de foreløbige regnskabstal for tredje kvartal, som blev offentliggjort i onsdags, fremviste Ericsson et driftsoverskud (EBIT) på 0,3 mia. svenske kr. i perioden, der var belastet af ekstraordinære poster til omstrukturering på 1,3 mia. svenske kr.

Analytikere adspurgt af SME Direkt havde ventet et driftsoverskud på 3,5 mia. svenske kr.

Omsætningen i kvartalet faldt med 14 pct. til 51,1 mia. svenske kr., og her havde analytikerne ventet 54,6 mia. svenske kr.

Resultatet var markant lavere end ventet af selskabet, der i forbindelse med fremlæggelsen af tallene fortalte, at specielt den sidste del af kvartalet var svagt og afveg meget fra det, selskabet selv havde kommunikeret til markedet.

I starten af oktober annoncerede den svenske telegigant en stor spareplan, der blandt andet kommer til at betyde, at 3000 medarbejdere mister deres job i Sverige.