Svensk storaktionær vil sælge 10 pct. af sine tobaks-aktier

Swedish Match gør klar til at skille sig af med en stor del af sine aktier i Scandinavian Tobacco Group, STG, oplyste tændstikproducenten i en meddelelse til svenske fondsbørs tirsdag aften.

Foto: Thomas Lekfeldt. ARKIVFOTO.
Læs mere
Fold sammen

Salget sker som led i en accelereret bookbuilding-proces, der er henvendt mod institutionelle investorer som pensionskasser. I alt vil det svenske selskab skille sig af med omkring 10 pct. af aktiekapitalen i STG.

Swedish Match ejer i øjeblikket godt 31 mio. aktier svarende til 31,1 pct. af aktiekapitalen og stemmerne i det danske tobaksselskab.

Det svenske selskab ejede 49 pct. pct. af Scandinavian Tobacco Group, inden selskabet tidligere på året gjorde sin entré på den danske fondsbørs, og ejerandelen vil altså nu blive bragt yderligere ned.

Ifølge flere medier var børsnoteringen et resultat af, Swedish Match ønskede at mindske sin ejerandel, hvilket tidligere var forsøgt gennem et direkte salg af hele den danske tobaksvirksomhed - uden held.

Salget af de 10 mio. aktier kan ifølge Swedish Match falde på plads meget hurtigt, men der vil ikke blive solgt yderligere i denne omgang, da den svenske storaktionær i forbindelse med handlen forpligtet sig til ikke at sælge yderligere aktier de næste 90 dage.

STG-aktien faldt tirsdag 0,8 pct. til 109,50 kr., hvilket værdisætter STG til 10,95 mia. kr. Selskabet gik på børsen til kurs 100 i februar.