Svensk låsegigant dirker op for stor kursgevinst

Svenske Assa Abloy, der er verdens førende låsekoncern, ligger tirsdag til den største kursstigning i fire år, efter at selskabet har aflagt regnskab for tredje kvartal.

Foto: INTS KALNINS

I kvartalet steg omsætningen til 17,5 mia. svenske kr., hvilket var en smule bedre end forventningerne. En rundspørge foretaget af Bloomberg News viste på forhånd en konsensus blandt de adspurgte analytikere om en omsætning på 17,3 mia. svenske kr.

Driftsresultater, EBIT, steg imidlertid til 3 mia. svenske kr., hvilket svarer til en stigning på 19 pct. sammenlignet med samme periode sidste år.

Eneste negative plet på regnskabet var en tilbagegang i salget på det asiatiske marked som følge af faldende efterspørgsel i Kina.

Finanshuset Morgan Stanley noterer, at Assa Abloy i kvartalet leverede en "solid performance" i en ellers svag sektor.

»Efter en svag periode forventer vi, at selskabet fortsætter de gode takter resten af året«, siger Morgan Stanley-analytikerne Ben Maslen og Peter Murdoch til Bloomberg News.

Aktien stiger 4 pct. til 152,80 svenske kr. på børsen i Stokholm og er dermed den mest stigende aktie på det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks.