Svensk industrikæmpe belønnes for opsplitning

Det lader til at være en populær beslutning at splitte industriselskabet Atlas Copco op i to selvstændige og børsnoterede enheder.

Akrivfoto af Bengt Lindgren, Ronnie Leten og Mikael Bergstedt foran Atlas Copcos logo.    Fold sammen
Læs mere
Foto: JONATHAN NACKSTRAND
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I hvert fald indtager Atlas Copcos A- og B-aktier topplaceringerne i det svenske S30-indeks mandag morgen, efter at nyheden er blevet offentliggjort. A-aktien øger 2,5 pct. til 286,10 kr.

Atlas Copco skal deles op i ét fortsættende selskab med blandt andet kompressor- og vakuumteknologi og energiaktiviteter, mens det nye selskab skal service kunderne i mine- og byggeindustrierne.

Investor AB, Atlas Copcos største aktionær med omkring 22,3 pct. af stemmerne, har bakket op om forslaget, som skal vedtages på en generalforsamling i 2018.

Sammen med planerne har Atlas Copco også offentliggjort topchef Ronnie Leténs afgang. Han stopper til april og afløses af Mats Rahmström, som i dag er chef for industriaktiviteterne.

Atlas Copcos aktiviteter i mineindustrien består hovedsagligt af udstyr, der anvendes tidligere i værdikæden end danske FLSmidths tilbud. FLSmidth-aktien åbner uændret på børsen i København i 321,30 kr.