Svagere europæiske modstandere ændrer ikke forventningerne for Parken

. Ikke nok med, at FC København missede det forjættede Champions League-gruppespil, så endte de danske fodboldmestre ydermere i en mindre navnkundig Europa League-gruppe med hold fra Rusland, Moldova og Tjekkiet.

Det ændrer dog ikke ved Parken Sport & Entertainments, der står bag FC København, forventninger til regnskabsåret 2016/2017, hvori der var budgetteret med deltagelse i Europa League.

- Den indtægt, vi får for at spille europæisk fodbold, går både på tilskuerdelen og i særdeleshed vores evne til at skabe resultater, hvor man får penge for vundne kampe.

- Vi kunne godt have fået nogle modstandere, som havde en større attraktivitet for tilskuerne, men det havde typisk været nogle, der resultatmæssigt havde været sværere at møde, siger Bo Rygaard, der er bestyrelsesformand i Parken Sport & Entertainment og peger på, at FC København med de udtrukne modstandere har en større chance for resultatmæssigt at hente præmiepenge.

Parken Sport & Entertainment præsenterede mandag regnskab for første halvår 2016/2017, hvori det oplevede en stigning i omsætningen til 574,5 mio. kr. fra 555,4 mio. kr. i samme periode sidste år.

Selskabet forventer en omsætning i intervallet 1235-1255 mio. kr. for hele regnskabsåret og et resultat før skat på 40-55 mio. kr.

FC København skal spille sin første kamp i Europa League-gruppespillet 14. september mod Lokomotiv Moskva fra Rusland. De to andre hold i puljen er andre FC Sheriff fra Moldova og FC Zlin fra Tjekkiet.

Kursen for Parken-aktien falder mandag ved 15.30-tiden med 2,2 pct. til 87,50 kr.

/ritzau/FINANS