Svag jobrapport presser USA-aktierne

Den amerikanske jobrapport for juni gav øgede bekymringer, og aktierne fik et ekstra tryk nedad, hvilket også gav rentefald. Ellers var det småt med nyheder fra selskaberne op til den forlængede amerikanske weekend.

Læs mere
Fold sammen
Det amerikanske Dow Jones Industrial indeks åbner 1,8 pct. lavere i 8.352. Det teknologitunge Nasdaq-indeks åbner 2,1 pct. lavere i 1.807.

I juni viste det sig, at der er tabt 467.000 jobs, hvilket var betydeligt mere end analytikernes estimat på 367.000. Dog blev forrige opgørelse oprevideret til et tab på 322.000 job mod første udgave på 345.000 jobs. Arbejdsløsheden steg til 9,5 pct. fra 9,4 pct. Her lød analytikerprognosen på 9,6 pct. Arbejdsløsheden er på højeste niveau siden 1983.

- Jeg venter, at se en korrektion i aktiemarkedet på 5-10 pct., og det her kan være startskuddet til korrektionen, udtaler kapitalforvalter Hugh Johnson fra Johnson Illington over for Bloomberg News.

Den amerikanske medicinal- og medicokoncern Johnson & Johnson, som åbner 0,8 pct. lavere i 56,6 dollar, opkøber en andel på 18,4 pct. i kriseramte Elan for 1 mia. dollar. Elan, som er irsk, stiger 17,4 pct. efter annonceringen. Elan er et udviklingsselskab med speciale i Alzheimer-medikamenter.

- Aftalen giver Johnson & Johnson adgang til et Alzheimer-medikament, som er i den sene udviklingsfase, udtaler Srikant Ramaswami fra Johnson & Johnson. Den amerikanske koncern betaler 500 mio. dollar til Elan for adgangen til Bapineuzumab, som er i testfase III.

Xilinx falder 3,9 pct. til 19,8 dollar, efter at Xilinx skriver, at efterspørgslen i indeværende kvartal er mindre end ventet. Xilinx er den største designer af mikrochip og er leverandør til selskaber såsom Intel, som falder 0,9 pct. til 16,9 dollar.

Bryggeriet Ambev har potentiale til at give aktionærerne en stor udbyttebetaling. Det vurderer finanshuset Morgan Stanley.

RB-Børsen