Svag forbrugertillid sender USA-aktier ned

Det sker, efter at de amerikanske aktieindeks torsdag nåede op i et nyt ti måneders højdepunkt.

Læs mere
Fold sammen
Det amerikanske Dow Jones 30 indeks åbner 1,0 pct. lavere i 9303, mens Nasdaq Composite åbner 1,4 pct. lavere i 1981.

Den amerikanske forbrugertillid fra University of Michigan dykkede til 63,2 fra 66,0. Det blev en massiv negativ overraskelse, da analytikerne havde ventet en fremgang til 69,0. Det sker efter torsdagens svage detailsalgstal for juli, og generelt er frygten, at den amerikanske forbruger ikke understøtter opsving, som derfor bliver kortvarigt.

Den amerikanske detailforretningskæde JC Penney, som åbner 0,9 pct. lavere i 33,0 dollar, overrasker positivt med et mindre tab end ventet samt en opjustering af forventningerne til overskuddet i helåret. JC Penneys omsætning dykkede 8 pct. til 3,94 mia. dollar i andet kvartal. Omsætningen var på linje med forventningerne, og den positive overraskelser på bundlinjen stammer fra omkostningsreduktioner.

Den schweiziske kapitalforvalter UBS har tilføjet Amazon.com til sin strategiske investeringsliste. Amazon falder alligevel 1,1 pct. til 83,65 dollar.

Storbanken Citigroup har fået hævet sin anbefaling hos Merrill Lynch (Bank of America) til køb fra "Underperform". Citigroup stiger 1,2 pct. til 4,12 dollar. Konkurrenten Bank of America falder 0,9 pct. til 16,85 dollar.

Den amerikanske industriproduktion leverede en lille positiv overraskelse, og dermed fortsætter industrien den tendens vi har set de seneste måneder, mens det er forbrugerne som halter efter. Industriproduktionen steg 0,5 pct. efter et fald på 0,4 pct. i juni. Analytikerne havde ventet en mindre stigning i juli på 0,4 pct. Kapacitetsudnyttelsen steg til 68,5 fra 68,0 pct.

RB-Børsen