Suveræn aktie-favorit for private

Én aktie banker alle andre godt og grundigt på histlisten over private investorers aktiekøb på nettet.

Foto: Foto: Søren Bidstrup. Investorernes tro på vindmøllerne fra Vestas gør aktien til den suverænt mest handlede blandt private investorer hos netmæglerne.
Læs mere
Fold sammen

Der er Vestas og så er der alle de andre, når det gælder private investorers foretrukne aktie i 2008.

Vindmøllevirksomheden kommer ind på en suveræn førsteplads over de aktier,  som danskerne handlede med host internetmæglere som E-trade Bank og Nordnet. Faktisk er Vestas-aktien næsten fem gange så omsat som listens nummer to, som er Danske Bank, oplyser Nordnet.

Fold sammen
Læs mere

Derefter følger en række traditionelle valg fra aktiernes A-liste - FLS, Carlsberg, Novo og Norden - suppleret med giganten Mærsk og en nyere darling i form af biotekaktien Genmab skarpt forfulgt af enzymproducenten Novozymes.

På listen over foretrukne aktier i december lister Carlsberg sig ind på andenpladsen, ligesom der i top ti er blevet plads til transportkoncernen DSV: Begge aktier har fået slemme hug i efterårets finanskrise, selv om analytikerne ser positivt på selskabernes udvikling.

Til gengæld er Danske Bank kun på fjerdepladsen i december. Her er de kommende års begrænsninger i form af kravene i bankredningspakken måske for stor en kamel at sluge for investorerne.