Sur stemning ramte C20

Investorerne vågnede onsdag morgen op til solide kursfald, og C20-indekset tabte 1,4 pct. til 489,08, efter tirsdagens tab på 1,1 pct.

Det sker i kølvandet efter globale aktiefald og bekymringer om det amerikanske forbrug og boligmarkedet.

Cykliske A.P. Møller - Mærsk kunne se sin B-aktie falde 1,4 pct. til kurs 68.900, hvilket havde afsæt i den generelle sure stemning.

Tirsdag var der ellers godt nyt til APM-investorerne, idet finanshuset Exane BNP Paribas hævede sit kursmål på APM's B-aktie med 4.000 til 76.000. Finanshuset venter, at der bliver større fokus på shareholder value, samt at containerfragtraterne nåede bunden i første kvartal 2007.

Danisco tabte 0,4 pct. til kurs 415 efter tirsdagens uro på bagsmækken. De vedvarende kursfald hos Danisco har skabt ønsker hos mindre aktionærer om en opsplitning af Danisco i en ingrediensdel og en sukkerdel, men storaktionæren ATP ser mindre lyst på ideen om en opdeling af Danisco.

Den meget svingende Vestasaktie tabte 1,7 pct. til 368,5 trods fortsatte stigninger i oliepriserne. Stigende oliepriser øger lysten til investeringer i alternative energikilder. Oliepriserne er tæt på det højeste niveau i de seneste elleve måneder. Den amerikanske referenceolie WTI blev handlet til 72,65 dollar pr. tønde og var for en kort bemærkning over 73 dollar pr. tønde natten til onsdag.

Carlsbergs satsning i den internationale vinsektor bliver ført an af design- og konsulentfirmaet Sieberthead. De har således skabt navnet, design og arbejder på positioneringen af vinen, der hedder Invenio, som især skal sælges i England. Carlsberg åbnede 0,6 pct. lavere i kurs 675.

Capinordic åbnede 0,4 pct. lavere i kurs 26,9. Flere storaktionærer har købt de aktier som Keops tirsdag solgte.

Rovsing åbnede 2,1 pct. højere i kurs 14,9, efter tirsdagens fremgang på knap 9 pct. Godt et halvt år efter, at Rovsing gik på børsen, lever selskabet op til sine løfter over for investorerne. Det oplyste bestyrelsesformand hos Rovsing, Søren A. Rasmussen, i et interview med RB-Børsen.

(RB-Børsen)