Sur stemning på fredagens aktiemarked

Den sure stemning har fået overtaget på de europæiske børser i fredagens åbningshandel efter den negative tendens på de asiatiske markeder.

Læs mere
Fold sammen
I Danmark falder det danske C20-indeks 0,7 pct. til kurs 250,17, hvor især bankerne trækker ned. Over middag afventes regnskabet fra det amerikanske konglomerat General Electric, som kan komme til at præge udviklingen på de globale aktiemarkeder.

Nordea åbner 2,7 pct. lavere i kurs 28,7, efter at den schweiziske storbank UBS har sænket sit kursmål til 40 skr. pr. aktie fra tidligere 52 skr. Jyllands-Posten skriver, at Nordea har ydet et 294 mio. stort lån til Parken-storaktionæren Steen Patrick Vela, tidligere kendt som Steen Larsen, som siden hen er kommet i problemer efter store tab på Parken-aktierne.

Danske Bank falder 2,3 pct. til kurs 54,3, efter at Bankens Pensions selskab Danica kan stå overfor at skulle tilbagebetale over 1 mia. kr., hvis selskabet i højesteret bliver kendt skyldige i at have opkrævet ulovlige gebyrer.

Vestas: Sænket kursmål
Vestas får sænket sit kursmål hos Citigroup til 330 kr. fra 620 kr. Det amerikanske finanshus gentager sin hold-anbefaling på aktien. Det skriver Reuters. Investorerne sender Vestas-aktien 0,6 pct. lavere i kurs 192,8.

D/S Norden falder 2,4 pct. til kurs 175, efter nyt fra den græske konkurrent Dryships. Rederiet overraskede analytikerne ved at advare om rigtig dårlige regnskabstal for fjerdekvartal. Investorerne kvitterede for advarslen ved at sende aktien 27,7 pct. ned.

Bang & Olufsen er åbnet 2,9 pct. højere, til trods for at det amerikanske finanshus Goldman Sachs har sænket sit kursmål på B&O-aktien til 56 kr. fra tidligere 62 kr. Det skriver Reuters. Goldman Sachs anbefaling af aktien er 'sælg'.

Novozymes stiger igen
Novozymes stiger 0,3 pct. til kurs 437,5, ovenpå torsdagens stigning på 7,1 pct. Selskabet går imod strømmen af dårlige nyheder og satser på at fordoble selskabets omsætning frem mod 2015.

Medicinalsektoren er præget af rygter om at to af verdens største medicinalselskaber Pfizer og Wyeth ligger i forhandlinger om opkøb. Det er Wall Street Journal som skriver at Pfizer efter sigende vil købe Wyeth til et beløb på helt op til 60 mia. dollar (ca. 336 mia. kr.).

Avisen påpeger at dette beløb svare til en præmie på ca. 20 pct. i forhold til Wyeth nuværende markedsværdi. Genmab-aktien, hvor der tidligere har været rygtet om salg til Glaxosmidtkline, stiger 1 pct. til kurs 249,5 fredag morgen.

RB-Børsen