Sur stemning i vente på børsen

De europæiske aktiemarkeder ventes at åbne i negativt territorium, idet futuremarkedet indikerer tab i omegnen på 0,5 pct. på de store fondsbørser. Det ventes at forplante sig til de danske aktier.

C20-indekset lukkede fredag 1,1 pct. højere i kurs 483,69.

Vestas, som fredag lukkede 0,7 pct. højere i kurs 364, har fået en ordre på 41 vindmøller fra Wisconsin, USA. Den amerikanske stat stiller krav om, at 10 procent af elektriciteten fra statens elselskaber inden 2015 skal komme fra vedvarende energikilder. Den samlede kapacitet er på 65 megawatt, og møllerne skal stilles op i 2008 i vindmølleparken Cedar Ridge Wind Farm i Wisconsin.

Forsikringskoncernen Trygvesta øger fokuseringen på sundhed og velfærd, som ventes at blive fremtidens store emner. Topchef Stine Bosse spår stor vækst. Det skriver Dagbladet Børsen mandag morgen. Trygvesta lukkede fredag 0,5 pct. højere i kurs 433.

A.P. Møller - Mærsk lukkede fredag 0,2 pct. højere i kurs 66.500. Halvårsregnskabet for A.P. Møller-Mærsk-koncernen kan gå hen og blive en trist oplevelse, skriver Dagbladet Børsen.

"Min vurdering er, at vi nok kan blive lidt negativt overrasket af resultatet på grund af sammensætningen med større ekstraordinære indtægter og lidt lavere underliggende drift," siger Stephen Rammer, analytiker i Alm. Brand Bank til Børsen.

Carlsberg fik mandag morgen godt nyt fra finanshuset UBS, som hævede sin anbefaling til "neutral" fra reducer og hævede kursmålet markant til 680 kr. fra 490 kr. Carlsberg lukkede fredag 2,8 pct. højere i kurs 667.

Blandt sidepapirerne er fokus rettet mod Auriga Industries, som har fundet en køber til datterselskabet Skamol, hvilket giver Auriga Industries en nettogevinst på 80 mio. kr. Køberen er kapitalfonden Polaris. Auriga, som er moderkoncernen til Cheminova, steg fredag 0,6 pct. til kurs 177.

"Vi har fået den pris, som markedet ville give for den. Skamol har været i et udbud, og det her er så markedsprisen, og det kan ikke være andet end en fair pris," siger direktør Bjørn Albinus til RB-Børsen.

Royal Unibrew køber aktiemajoriteten i bryggeriet St. Vincent Brewery for 51 mio. kr. Købet betyder, at Royal Unibrew venter en lavere indtjening i 2007, mens omsætningen ventes at ligge på niveau med 2006. Royal Unibrew lukkede 0,7 pct. højere i kurs 769.
(RB-Børsen)