Sur børs-stemning tager til i styrke

Flere C20-aktier ligger nu med fald på godt tre pct. De store europæiske indeks ligger med tab på godt 1,5 pct.

Læs mere
Fold sammen
I løbet af formiddagen er den sure stemning taget til i styrke, og C20-indekset ligger over middag 1,7 pct. lavere i 281,72.

Vestas har annonceret en kinesisk ordre på 17 vindmøller, hvilket er en mindre en af slagsen, og nervøsiteten om Vestas' drejer sig om den generelt lave ordreindgang og derved om usikkerhed om 2009-prognoserne. Jyllands-Posten satte mandag morgen fokus på de manglende ordrer til Vestas. Vestas ligger 2,7 pct. lavere i kurs 359,5.

SAS ligger 1,7 pct. lavere i kurs 2,38. Luftfartsselskabets danske kabinepersonale kan nu se frem til at få mindre i lønningsposen. Samlet skal personalet gå seks procent ned i løn fra 1. august i år til 28. februar 2010. Herefter vil de gældende lønsatser og tillæg genindføres i overenskomsten. Det oplyser bestyrelsen i kabineforeningen CAU.

FLSmidth ligger 3,2 pct. lavere i kurs 182. Den franske FLS-kunde Lafarge fastholder årsprognosen, men efterlader lidt usikkerhed blandt investorerne. Den adm. direktør Bruno Lafont har i weekenden udtalt, at omsætningen for helåret fortsat ventes at vise et fald på 2-5 pct. Koncernen vil komme med en ny prognose i slutningen af juli om end nødvendigt, sagde Lafont.

Nordea falder 3,2 pct. til kurs 39,7, mens NKT ligger med største C20-tab på 3,6 pct. til kurs 174,5. A.P. Møller - Mærsk falder 3,0 pct. til 29.400.

William Demant ligger uændret i kurs 275. Dagbladet Børsen har mandag sat fokus på William Demant, som skruer op for produktlanceringerne. Svære markedsvilkår og omlægning af den teknologiske platform har tæret på William Demant. Anstrengelserne ser dog nu ud til at bære frugt.

Danisco ligger 0,4 pct. lavere i kurs 206,3. Investeringsbanken Credit Suisse First Boston hæver kursmålet på Danisco fra 170 kr. til 200 kr. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Anbefalingen lyder på "underperform", hvilket er lig med en salgsanbefaling.

RB-Børsen