Sun og Yahoo løftede amerikanske aktier

De amerikanske aktiemarkeder lukkede onsdag pænt højere med Nasdaq indekset i front, efter at solide regnskabspræsentationer fra internetsøgemaskinen Yahoo og soft- og hardwarekoncernen Sun Microsystems gav troen tilbage på teknologisektoren.

S&P 500 lukkede 0,9 pct. højere i 1440, mens Dow Jones Industrial lukkede 0,7 pct. højere i 12.621. Teknologi-indekset Nasdaq Composite lukkede 1,4 pct. højere i 2466.

- Jeg tror, at investorerne afventede regnskaberne fra de store teknologiselskaber for at få bekræftet indtjeningsevnen, vurderede aktiehandler hos John Hancock Funds, Neil Massa, til Bloomberg News. Investorerne var i en bevis-for-mig indstilling, hvor der skulle stærke tal til for at overbevise dem om en fortsat efterspørgsel af teknologisektoren efter den seneste periode med betydelige stigninger, vurderede handleren.

Yahoo-aktien steg 7,3 pct. til 29 dollar, da selskabets resultat pr. aktie på 16 cent overgik analytikernes forventninger til indtjeningen på 2 cent. Det er aktiens største stigning siden april 2004. Nu satser Yahoo på at indhente Google med øget salg fra andet kvartal i år, rapporterer Bloomberg News. Dette skal gøres ved hjælp af den nye søgefunktionsteknologi kaldet Panama, som skal tage kampen op med Googles system.

Sun Microsystems steg 8,7 pct. til 6,2 dollar efter at have leveret det første overskud i halvandet år på et generelt stigende server-salg. Indtjeningen og omsætningen var bedre end ventet og sammensat med regnskabet fra Yahoo, så lover det godt for computer og teknologiaktierne fremadrettet.

Verdens største fast-food-restaurantkoncern McDonald's fik for fjerde kvartal en indtjening på 1,24 mia. dollar, hvilket er en fordobling af indtjeningen i samme kvartal i fjor. Det var på linje med analytikernes forventninger. Dow Jones 30 komponenten opnåede en omsætningsvækst på 11 pct. til 5,63 mia. dollar, også som forventet, hvor omsætningen fra restauranter åbent i mindst et år (same-store-sales) steg 6,3 pct. for kvartalet. Aktien lukkede 1,5 pct. lavere i 44,2 dollar.

Verdens største telekoncern AT&T steg solidt inden selskabets regnskabsaflæggelse. Aktien lukkede 3,6 pct. højere i 36,9 dollar.

Det brede japanske Nikkei 225 indeks lukkede torsdag 0,3 pct.

lavere i 17,458.

RB-Børsen