Subprime-krisen plager igen de amerikanske aktier

Analytikere fra det amerikanske finanshus JP Morgan mener, at det langt fra er slut med de amerikanske bankers nedskrivninger på de risikable subprime-udlån, og det sendte tirsdag en negativ strømning gennem det amerikanske aktiemarked.

De negative spådomme fra JP Morgan satte spor i de store bankaktier: Goldman Sachs, Morgan Stanley, Merrill Lynch og Lehman Brothers.

Imod finanskrisen trak imidlertid en lavere olierpis, som løftede mange andre aktier, men som trak Exxon Mobil og Chevron-aktierne ned.

Summa summarum blev det til minus på de amerikanske børser.

Dow Jones Industrials-indekset faldt ,049 pct. til 13.248,73, mens det store S&P 500-indeks satte 0,65 pct. til til 1.426,79. Teknologibørsen Nasdaq faldt lige så meget og endte i 2.619,83.

I øjeblikket bekymrer Wall Street-investorerne sig først og fremmest om de amerikanske beskæftigelsestal, der bliver offentliggjort på fredag, og næste hurdle er rentemødet i næste uge.

Der er stigende forhåbning om en amerikansk rentenedsættelse på et halvt procentpoint, og det vil i høj grad puste liv i aktierne.