Styrelse går i flæsket på Genan-revisor

Erhvervstyrelsen retter skarp kritik af den tidligere revisor for de danske selskaber i Genan-koncernen. Styrelsen slår fast, at revisionen lider af omfattende fejl og mangler.

Erhvervstyrelsen retter skarp kritik mod den tidligere Deloitte-partner Bjarne Nielsen, der reviderede regnskaberne i den skandaleramte genbrugskoncern Genan. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Dueholm

Erhvervsstyrelsen er for alvor ude med riven efter den tidligere Deloitte-partner Bjarne Nielsen, der tidligere stod for at revidere regnskaberne i den skandaleramte genbrugskoncern Genan.

»Styrelsen vurderer, at revisionen lider af så omfattende mangler og undladelser, at revisor ikke på det foreliggende grundlag har kunnet afgive en blank revisionspåtegning. Styrelsen indbringer nu revisor for Revisornævnet, skriver Erhvervsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Erhvervsstyrelsen skriver videre, at Bjarne Nielsen ikke har haft tilstrækkeligt revisionsbevis vedrørende 93 pct. af omsætningen og mere end 60 pct. af Genans aktiver.

Revisornævnet kan pålægge en revisor en bøde på op til 300.000 kr. eller i tilfælde af grov eller oftere gentaget overtrædelse frakende revisor retten til at drive virksomhed i en periode på seks måneder og op til fem år.

Den statsautoriserede revisor, Bjarne Nielsen, blev allerede i juni 2014 fyret fra sin stilling som partner i landets største revisionsfirma Deloitte på grund af sagen.