Strid om milliarder i succesfuld investeringsforening

Kunder og bestyrelsesmedlemmer i investeringsforeningen Absalon Invest er røget i totterne på hinanden i en strid om 1,9 mia. kr.

Absalon Invest - Formue Pleje i Hellerup. (Absalon Invest, Pressefoto) Fold sammen
Læs mere

To bestyrelsesmedlemmer har uden forklaringer fyret det selskab, som administrerer og forvalter kundernes penge. Et tredje bestyrelsesmedlem har forladt bestyrelsen. Det skriver Finans.

Nu frygter en række kunder, at afkastene vil falde og gebyrerne vil stige. Carsten With Thygesen, der repræsenterer private investorer med ca. 400 mio. kr. i Absalon Invest, er dybt forundret over sitauationen.

»Det er usædvanligt, at et bestyrelsesmedlem pludselig træder ud. Og det er endnu mere usædvanligt, at det sker samtidig med, at der bliver opsagt en aftale med det administrationsselskab, som har varetaget den daglige drift. Så vidt vi ved, er der ikke indgået en ny aftale, så man efterlader dybest set investorerne i et tomrum,« siger Carsten With Thygesen til Finans.

Absalon Invest har i de senere år anvendt Formuepleje som administrationsselskab. I den periode er der blevet fjernet gebyrer og skabt solide afkast.
Investorerne har bedt om en ekstraordinær generalforsamling, hvor de to tilbageværende bestyrelsesmedlemmer kan redegøre for situationen. Det afviser bestyrelsesformand Morten Riise-Knudsen, der henviser til, at der er ordinær generalforsamling i begyndelsen af april.