Straumur fokuserer på vækst og afviser ikke opkøb

 

Den islandske investeringsbank, Straumur, præsenterede torsdag regnskab for andet kvartal. Og bankens administrerende direktør, William Fall, der tiltrådte for knap to måneder siden, er overordenligt tilfreds med udviklingen.

 

- Vi har leveret et fantastisk kvartalsresultat, synes jeg. Vi er igang med en større omstrukturering af selskabet, hvor det nu gælder for os om at være til stede på de forskellige nordiske markeder. På den måde kan vores kunder mærke, at vi har den nødvendige viden om de enkelte lande, siger han til RB-Børsen.

 

William Fall peger på, at det for øjeblikket gælder om at få dette på plads og samtidig fortsætte den organiske vækst.

 

- Så vi leder ikke efter opkøbsmuligheder lige nu, men hvis der dukker noget spændende op, har vi den økonomiske styrke til at gøre noget ved det. Men der er altså ikke noget konkret på bordet. Vi fokuserer hovedsagligt på vækst i vores egen organisation, fortæller han.

 

Straumur er naturligvis tilstede i Danmark, hvor forretningen på få år er blevet banket op fra nul.

 

- Vores folk i Danmark har været utrolig dygtige til at få gang i tingene. Målet har været at tjene penge de første år, og det er lykkes. Men vi er stadig igang med at opbygge forretningen, og der er stadig områder, vi mangler. Men det kommer, siger Wiliam Fall.

 

Tidligere har selskabet været meget afhængige af enkelte store transaktioner, hvilket har afspejlet sig i en meget ustabil udvikling i overskuddet fra kvartal til kvartal. Men det skal der ændres på nu.

 

- Tallene har til tider været ekstreme, og med enorm forskel på resultaterne i de enkelte kvartaler. Men vi er igang med at brede vores portefølje ud og gøre den mere "sikker". Det er dog en proces, som tager tid, men vi er på rette vej. Og vi fortsætter i det spor, vi er i nu, siger han.

 

Straumur fik i andet kvartal 2007 et resultat efter skat på 94,2 mio euro (700 mio. kr.), sammenlignet med 3,5 mio. euro (26 mio.kr) i samme periode sidste år. Ser man på første halvår som helhed, er resultatet efter skat faldet med 35 pct. til 163,4 mio. euro (1,2 mia.kr.) fra 221 mio. euro (1,6 mia euro) i første halvår 2006.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )