Strateg: Stille aktiesommer afløses af efterårsstorm

Foto: MANDEL NGAN.
Læs mere
Fold sammen

Sommeren har budt på rekordlave udsving på aktiemarkederne, men flere begivenheder kan lægge en dæmper på forventningerne til de kommende måneder, mener Morten Kongshaug, der er investeringsstrateg i Industriens Pension.

- Der skal ikke rykkes for meget ved forventningerne til renten, inflationen og væksten, før det kan udløse større udsving på aktie- og obligationsmarkederne, siger Morten Kongshaug.

Investeringsstrategen peger på flere usikkerhedsfaktorer i løbet af efteråret.

- Både vedtagelsen af det føderale budget i USA for 2018, forhøjelsen af gældsloftet og Trumps skattepakke har potentialet til at skabe finansiel uro, siger Morten Kongshaug.

- Derudover er der risiko for, at faldende vækst i Kina efter efterårets folkekongres kan medvirke til en global afdæmpning, og endelig kan meldingerne om aftrapningen af QE-programmerne i USA og Europa for alvor rykke i markederne, fortsætter han.

Den høje værdiansættelse ses ifølge Morten Kongshaug særligt i de amerikanske aktier, der lige nu har den højeste prissætning siden tech-boblen i 2000, og de danske og tyske obligationer, som har været rekorddyre målt på den lange realrente siden 2016.

Det ledende amerikanske aktieindeks Dow Jones, der blandt andet indeholder tunge industripapirer, er eksempelvis steget de seneste ni handelsdage på stribe og satte fredag rekord i 22.092,81.

/ritzau/FINANS