Stormen sendte Codan-ejer ned

Europæiske aktier sluttede tirsdag med det ledende indeks i rødt.

Foto: Liselotte Sabroe

BMW kørte ned efter at have rapporteret faldende indtjening, mens sidste uges storm blæste forsikringsgiganten RSA, der blandt andet ejer danske Codan, til bunds i Stoxx 600-indekset.

Det brede Stoxx 600 indeks faldt samlet med 0,3 pct. til lige under indeks 322. EU-kommission justerede i sit efterårsskøn væksten for næste år i Eurozonen ned til 1,1 pct. fra 1,2 pct. i maj-prognosen, og det er med til at sende aktierne ned omend nedjusteringen var marginal. De store europæsiske markeder lukkede med fald 0,3-0,8 pct.

Tæt på bunden af indekset endte RSA, der faldt mere end 6 pct. til 121 pence, efter at selskabet havde rapporteret, at sidste mandags storm i Europa og hårdt vejr i Canada har presset egenkapitalforrentningen under 10 pct. fra i august ventede 10-12 pct.

I bunden endte britiske Telecity, der bygger it-infrastruktuer. Aktien faldt knap 7 pct. Det fjerde dag i træk i rødt og dermed fortsatte tendensen efter regnskabet mandag

Også den tyske bilfabrikant BMW styrede mod bunden blandt de 600 aktier. Bilkoncernen rapporterede et fald i indtjeningen før renter og skat på 3,7 pct. i tredje kvartal. Aktien faldt dog "kun" små 3 pct. til omkring 81 euro på børsen i Frankfurt.

Øverst i indekset med en stigning på 5,7 pct. endte tyske Symrise, der producerer kemikalier og aromaer til blandt andet parfumeindustrien, efter regnskab og en melding om, at man er på udkig efter flere opkøb i Nordamerika.

Tæt på toppen i indeksets lå tv-udbyderen Sky Deutschland med en stigning på knap 5 pct. til 7,55 euro. Det var belønningen for at have leveret 19 pct. højere omsætning i tredje kvartal og et bedre driftsoverskud (EBITDA) end ventet. Det blev 29,2 mio. euro, mens der ifølge Bloomberg var ventet 23,2 mio. euro.

/ritzau/FINANS