Storinvestorer vil holde Snap ude af de ledende indeks på Wall Street

En sammenslutning af nogle af de største institutionelle investorer i USA sætter sig imod, at Snap Inc., den nynoterede aktie, der har fået en vild start på børslivet, bliver en del af de toneangivende indeks såsom S&P 500 og MSCI USA.

En sammenslutning af nogle af de største institutionelle investorer i USA sætter sig imod, at Snap Inc., den nynoterede aktie, der har fået en vild start på børslivet, bliver en del af de toneangivende indeks såsom S&P 500 og MSCI USA. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En sammenslutning af nogle af de største institutionelle investorer i USA sætter sig imod, at Snap Inc., den nynoterede aktie, der har fået en vild start på børslivet, bliver en del af de toneangivende indeks såsom S&P 500 og MSCI USA. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det er Council of Institutional Investors (CII), der tæller hundredvis af investorer og kapitalforvaltere blandt sine medlemmer, som stiller sig imod Snapchat-ejerens potentielle indlemmelse i de store indeks.

Det skyldes, at Snap Inc. kun har noteret sine A-aktier, som ikke giver stemmeret til selskabets generalforsamling.

»De udnytter offentlige markeder, men giver ikke offentlige aktionærer noget at sige«, siger Amy Borrus, vicechef hos CII, til Reuters.

Både S&P Dow Jones og MSCI, der driver de større indeks, siger til Reuters, at de vil se nærmere på Snap Inc. i de kommende måneder og derefter tage stilling.

Med til at spænde ben for Snapchat-selskabet kan også være krav om, at firmaer skal give overskud. Det gør firmaet bag den populære app ikke.

Det forhindrede dog ikke selskabet i at tiltrække sig enorm opmærksomhed omkring sin børsnotering sidste uge. På de første to dage steg aktien knap 60 pct. fra sin noteringskurs, inden den mandag faldt tilbage med 12 pct. Efter værdistigningen står selskabet til 27,5 mia. dollar - 193 mia. kr.