Store regnskaber svinger taktstokken i USA

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

De amerikanske investorer ser ud til begynde torsdagen med at sende de toneangivende aktieindeks op, mens en række regnskaber fra større selskaber er på dagsordenen.

Futures på indeksene ligger 0,3-0,4 pct. højere efter fald for S&P 100-indekset på 0,2 pct. onsdag. Dow Jones-indekset faldt 0,6 pct., mens Nasdaq lukkede med et plus på 0,2 pct.

»Vi ser frem mod en højere åbning hjulpet på vej af en oliepris, der er steget igen,« siger Peter Cardillo, cheføkonom ved First Standard Financial, til Reuters.

»Vi har haft nogle stærke regnskaber med flere positive overraskelser end negative,« fortsætter han.

Inden åbning har investorerne fået nyt fra tele- og kommunikationsgiganten Verizon, der skuffede med flere end 300.000 mistede abonnenter i første kvartal. Verizon, der overtager Yahoo, havde en indtjening per aktie på 95 cent i kvartalet. Analytikerne havde regnet med 96 cent ifølge Bloomberg News.

Aktien falder med 1,9 pct. på formarkedet.

Tobaksselskabet Philip Morris International, der blandt andet står bag Marlboro-mærket, falder 3,4 pct. på formarkedet, da selskabets prisstigninger og teknologiske udvikling ikke var i stand til at opveje for et fald i efterspørgsel på cigaretter.

Investorerne får torsdag også mulighed for at reagere på regnskaber fra Ebay, American Express og Qualcomm, der alle rapporterede efter lukningen onsdag.

Auktionssitet Ebay leverede en indtjening stort set som ventet i første kvartal, men alligevel falder aktien med 2,7 pct. til 32,95 dollar på formarkedet. Selskabet fik et overskud per aktie på 49 cent fra de fortsættende aktiviteter. Analytikerne havde ventet et overskud på 48 cent per aktie ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Kreditkortkoncernen American Express slog indtjeningsforventningerne i årets første kvartal, da koncernens indtjening landede på 1,37 dollar per aktie mod analytikernes gennemsnitlige estimat, der lød på et overskud på 1,27 dollar per aktie.

American Express-aktien stiger 2,7 pct. i formarkedet.

Halvlederproducenten Qualcomm leverede pæne tal i andet kvartal af 2016/17, der sluttede med udgangen af marts. I de tre første måneder af indeværende år omsatte selskabet for 5,99 mia. dollar mod ventet 5,87 mia. dollar blandt analytikerne ifølge estimater fra Bloomberg News.

Qualcomm-aktien ligger 1,0 pct. højere i formarkedet.

Efter lukketid er der regnskab fra legetøjskæmpen Mattel samt betalingskoncernen Visa.