Store fald på aktiemarkederne: Blodrød onsdag

Både i Europa og USA var onsdag en blodrød dag på aktiemarkederne pga. den stigende coronasmitte og frygt for yderligere restriktioner flere steder. Heller ikke Danmark er gået fri for fald.

Både i USA og Europa var der store dyk på markederne. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOHANNES EISELE

Onsdag var der store fald på aktiemarkederne både i USA og Europa.

I USA dykkede S&P 500-indekset med 3,5 pct. Det er det største fald siden 11. juni. Nasdaq tog et dyk på 3,7 pct., mens Dow Jones faldt med 3,4 pct.

Både i USA og Europa er coronasmitten blusset op igen og har skabt bekymringer for nedlukninger, og i både Tyskland og Frankrig kom der onsdag yderligere restriktioner.

Det fælleseuropæiske indeks Stoxx 600 dykkede med 3,1 pct, og i Tyskland faldt DAX-indekset onsdag 4,2 pct.

Her var det officielle tal for smittede det seneste døgn på 14.469. Dermed er tyskernes værste skræmmebillede blevet til virkelighed, og det er sket to måneder før end frygtet. Derfor bebudede kansler Angela Merkel onsdag aften massive restriktioner, som bl.a. betyder, at restauranter, barer, klubber og diskoteker skal være lukkede, mens maksimalt to husholdninger må mødes.

Frankrig lukker helt

Også i Frankrig stiger smittetallene, og her bebudede præsident Emmanuel Macron onsdag aften, at Frankrig lukker ned igen fra fredag for at bremse spredningen af coronavirus.

De nye restriktioner, der vil være gældende frem til 1. december, betyder, at folk skal blive i deres hjem - medmindre de skal foretage basale og nødvendige indkøb, skal have lægehjælp eller udnytte deres daglige tilladte motionstime i det fri.

Frankrig registrerede tirsdag 523 nye dødsfald blandt coronasmittede - det højeste antal siden april. Der er i alt registreret over 35.000 coronarelaterede dødsfald i Frankrig. Her lukkede CAC-indekset inden de nye restriktioner med et fald på 3,4 pct..

Også i Danmark bød onsdagen på store fald. Det toneangivende C25-indeks sluttede med et fald på 2,6 pct. Dermed er indekset nu faldet næsten fem pct. på to dage. Ikke et eneste C25-selskab lukkede onsdag i grønt.

I Storbritannien dykkede FTSE 100-indekset med 2,5 pct.