Store aktiekursfald efter forstærket Fed-bekymring

De amerikanske aktier tog et stort dyk torsdag, da positive økonomiske nyheder styrkede frygten for en snarlig reducering af Federal Reserves kvantitative lempelser.

Læs mere
Fold sammen

Det skriver CNN Money: Dow Jones Industrial Average faldt 1,5 pct. til 15.112,19, S&P 500-indekset faldt 1,4 pct. til 1661,32 og Nasdaq-indekset faldt hele 1,7 pct. til 3606,12.

Pessimismen stammede dels fra positive økonomiske data der forstærkede bekymringen for, at Federal Reserve snart vil begynde at reducere bankens støtteopkøb af obligationer, og dels fra skuffende offentliggørelser fra Wal-Mart og Cisco,

- Risiko-aktiver som aktier klarer sig ikke godt i et miljø med svagere overskud, højere renter og geopolitiske bekymringer. Antallet af nytilmeldte ledige var tilstrækkeligt stærkt til at skubbe frygten for en nedtrapning af de kvantitative lempelser ind midt på scenen, siger Jim Russll fra U.S. Bank Wealth Management til Bloomberg News.

Antallet af nytilmeldte amerikanske ledige landede på 320.000 personer, hvilket var 15.000 færre, end analytikerne havde ventet.

Udover bekymringen for de kvantitative lempelser har urolighederne i Egypten påvirket markederne. Her er antallet af døde nu er steget til flere end 500 efter sammenstød mellem tilhængere af den afsatte præsident Mohamed Mursi og det egyptiske militær.

På selskabsfronten finder vi detailhandelskolossen Wal-Mart, der leverede regnskabstal, der ikke helt kunne leve op til analytikernes forventninger og samtidig nedjusterede forventningerne til 2013. Aktien faldt 2,6 pct. over på regnskabet.

Cisco offentliggjorde onsdag efter markedslukketid, at selskabet har i sinde at fyre 4000 medarbejdere, og ovenpå den nyhed faldt aktien 7,17 pct. i løbet af torsdagens handel.

Våbenproducenten Smith & Wesson tog også et dyk. Selskabets aktiekurs faldt næsten 8 pct., da KeyBanc Capital Markets sænkede anbefalingen af aktien til hold fra køb.